Antena 3 CNN Actualitate Din lipsa banilor, animalele de la grădina zoologică din Buhuşi ar putea fi sacrificate

Din lipsa banilor, animalele de la grădina zoologică din Buhuşi ar putea fi sacrificate

Din lipsa banilor, animalele de la grădina zoologică din Buhuşi ar putea fi sacrificate
20 Sep 2008   •   20:47

La grădina zoologică din Buhuşi, unele animale ar putea fi sacrificate, din cauză că nu mai sunt bani pentru hrana lor. Cel puţin aşa susţin jurnaliştii de la Associated Press, care au realizat un reportaj despre situaţia dezastruoasă în care se află animalele. Grădina Zoologică din Buhuşi se confruntă cu o gravă criză financiară şi este acum închisă publicului.

Multe animale au fost cedate altor grădini zoologice iar cele care au rămas sunt numai piele şi os. Angajaţii spun că situaţia este extrem de gravă. La Buhuşi au mai rămas trei lei, patru cai sălbatici şi patru câini dingo. Conducerea grădinii zoologice spune că dacă nu se va găsi un loc în care să ducă animalele, acestea vor fi omorâte. Singurii care mai speră într-o minune sunt copiii din localitate.

Problemele din Buhuşi au venit odată cu aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană. Conducerea a trebuit să dispună închiderea grădinii zoologice. Nu existau bani pentru mărirea spaţiului în care stau animalele, aşa cum cer standardele europene.

Sursa foto: laurasimms.com

Antena 3

×
Subiecte în articol: gradina zoologica
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close