Antena 3 CNN Actualitate Zece dosare penale și amenzi de 70.000 de lei, după meciul dintre Dinamo și CSA Steaua

Zece dosare penale și amenzi de 70.000 de lei, după meciul dintre Dinamo și CSA Steaua

A fost haos aseară la Arena Naţională, la meciul dintre Dinamo şi CSA Steaua, meci din Liga a 2-a. Suporterii au aruncat pe gazon zeci de torţe şi fumigene, iar meciul a fost întrerupt minute bune. Pompierii au stins un incendiu izbucnit într-un colţ al stadionului.

Zece dosare penale și amenzi de 70.000 de lei, după meciul dintre Dinamo și CSA Steaua
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mai 2023   •   09:57

Incidente au fost şi înainte de începerea meciului. Suporterii s-au bătut, iar jandarmii au confiscat materuiale pirotehnice şi obiecte periculoase.

Mai multe persoane au fost reţinute şi zeci de fani au fost amendaţi.

17.000 de suporteri au asistat la derbz. Incidentele au apărut în repriza a doua, când ultraşii Stelei au aruncat zeci de torţe pe gazon, în direcţia jucătorilor lui Dinamo, dar şi către galeria adversă.

Meciul a fost oprti timp de 7 minute.

Citeşte şi: Incidente la meciul Dinamo - Steaua! Ultrașii au aruncat torțe aprinse pe gazon

În tribune, au fost aproximativ 3.000 de suporteri stelişti.Jumătate dintre ei au mers pe jos la stadion. Au mărşăuit pe străzile Capitalei cu steaguri şi torţe 

Ultraşii au fost însoţiţi în permanenţă de jandarmi Galeriile celor două echipe au fost separte de forţele de ordine, dar chiar şi aşa, au existat incidente. Un conflict aprins a izbucnit în mijlocul suporterilor stelişti.

Câţiva ultraşi, aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, s-au luat la bătaie în zona caselor de bilete, iar jandarmii au intervenit de urgenţă.

Trei persoane au fost încătuşate şi reţinute.Tot în zona suporterilor stelişti, jandarmii au găsit două bagaje abandonate cu 50 de torţe şi două petarde.

Materialele pirotehnice au fost confiscate, dar problemele au continuat.

Citşte şi: Incident grav la Galaţi: Un poliţist de la Rutieră a fost lovit cu o piatră în cap de un suporter 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Peste 900 de jandarmi au fost mobilizaţi pentru meciul dintre Dinamo Şi CSA Steaua. Mai mult, la intrările din Arena naţională au fost aduse echipe canine mixte, antrenate să găsească substanţe interzise.

În total, au fost deschise 10 dosare penale pentru deţinere de materiale explozive, droguri sau obiecte periculoase. Alte 23 de persoane au fost amendate, iar 17 fani au primit interdicţie pe stadioane la competiţiile sportive pe o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 1 an. 

"De asemenea, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 11.550 de lei

Organizatorului jocului sportiv i-au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale cu amendă, în valoare totală de 45.000 de lei, iar societății specializate de pază i-au fost aplicate două sancțiuni contravenționale cu amendă, în valoare totală de 13.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, pentru nerespectarea obligațiilor ce le revin.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare", transmite Jandarmeria Capitalei.

×
Subiecte în articol: Dinamo CSA Steaua amenzi dosare penale ultrasi
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close