Antena 3 CNN Actualitate Directorul FBI se află în România și discută cu procurorul general și cu șefii DIICOT și DNA

Directorul FBI se află în România și discută cu procurorul general și cu șefii DIICOT și DNA

Directorul poliției federale americane, FBI, se află în România pentru discuții cu șefii procurorilor de la Crimă Organizată, Terorism și Anti-Corupție, precum și cu procurorul general al țării.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Feb 2024   •   13:39

"Procurorul general Alex Florența a avut o întâlnire de lucru, la sediul instituției, cu Christopher Wray, directorul Biroului Federal de Investigații", a comunicat, miercuri, Ministerul Public.

Întâlnirea a avut loc marți.

"Discuțiile s-au axat pe colaborarea excelentă dintre Ministerul Public si FBI, precum și pe întărirea cooperării dintre cele două instituții, cu un accent sporit în domeniile prioritare pentru partea română.

În mod concret, s-a stabilit intensificarea colaborării în combaterea infracțiunilor de spălare de bani și criminalitate cibernetică, precum și intensificarea desfășurării investigațiilor financiare complexe.

În acest sens, s-a convenit asupra asigurării, de către FBI, a unor sesiuni de training pentru procurorii români în ceea ce privește investigarea infracțiunilor menționate”, a precizat instituția citată.

Directorul FBI a avut discuții și cu șefii DIICOT și DNA și a convenit cu Marius Voineag, șeful DNA, o cooperare în ceea ce privește schimbul de informații.

România a fost vizată, recent, de ample atacuri cibernetice care au vizat Parlamentul și numeroase spitale din București și din țară.

Subiectul atacurilor cibernetice se află și pe agenda ședinței CSAT de astăzi, de la Palatul Cotroceni.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close