Antena 3 CNN Actualitate Director RMGC: Proiectul nu va rezolva toate problemele din judeţul Alba dar nici nu ştiu proiecte care să angajeze 100.000 de oameni

Director RMGC: Proiectul nu va rezolva toate problemele din judeţul Alba dar nici nu ştiu proiecte care să angajeze 100.000 de oameni

Director RMGC: Proiectul nu va rezolva toate problemele din judeţul Alba dar nici nu ştiu proiecte care să angajeze 100.000 de oameni
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Sep 2013   •   11:20
Declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la proiectul Roşia Montană au fost dezbătute în emisiunea News Magazine de duminică.

Vasile Marciuc, membru al sindicatului Roşia Montană a explicat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că locurile de muncă sunt foarte importante şi a dat exemplu restaurarea Primăriei, care s-a făcut cu 100 de oameni, timp de un an. 
 
"Locuri de muncă în RM deocamdată se pot face doar din minerit. Zonele Abrud, RM, Câmpeni, aduceau autobuze de muncitori la minele de aur din RM. Ele funcţionau cu oameni din zonă. Domnul preşedinte a citit totul despre proiect şi ştie că acesta nu se poate face cu 200 de oameni. Avem nevoie de peste 3.000 de locuri de muncă. Pentru restaurarea primăriei vechi de la RM a fost nevoie de 100 de muncitori timp de un an de zile. Este un exemplu cât se poate de mic pe lângă ce se va întâmpla cu un proiect atât de mare. Printr-un calcul simplu, construind o uzină şi lucrând la restaurarea mediului, câte locuri de muncă pot deriva din aceste activităţi."
 
Dragoş Tănase, directorul Roşia Montană Gold Corporation, a explicat, că proiectul RMGC nu rezolvă problema şomajului în tot judeţul Alba, dar sunt mii de locuri de muncă în ecuaţie. 
 
"Avem 8.000 de cereri de angajare. Am putea asigura 2.300 pe perioada de construcţie, la care se mai adaugă 1, 2, 3.000 de locuri de muncă. Evident, Roşia Montană nu va rezolva toate problemele de judeţ din Alba, dar pe de altă parte nu ştiu dacă există proiecte care să angajeze 100.000 de oameni. Sunt foate mulţi oameni care nu au alte perspective, în zona aceea nu se poate face nimic altceva, turism, agricultură", a explicat Tănase.
 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close