Antena 3 CNN Actualitate Directorul ANM anunţă o nouă avertizare de ploi puternice şi vijelii: ''Vorbim de o perioadă de instabilitate atmosferică accentuată!"

Directorul ANM anunţă o nouă avertizare de ploi puternice şi vijelii: ''Vorbim de o perioadă de instabilitate atmosferică accentuată!"

Directorul ANM a intervenit în direct prin telefon la Antena 3, unde a vorbit despre cea mai nouă avertizare meteo de ploi puternice şi vijelii. Elena Mateescu a spus că până miercuri vom avea parte de o perioadă de instabilitate atmosferică accentuată.

Directorul ANM anunţă o nouă avertizare de ploi puternice şi vijelii: ''Vorbim de o perioadă de instabilitate atmosferică accentuată!"
Sursa foto: Pixabay
de Iulia Orgo    |    20 Iul 2020   •   13:30

''Cel puţin până miercuri vorbim de o perioadă de instabilitate atmosferică accentuată, astfel încât în următoarele zile discutăm în continuare de cantităţi de precipitaţii ce pot genera la nivel local şi situaţii de natură hidrologică.

În 15 judeţe din partea de sud-est şi centru a ţării vor fi averse torenţiale pe intervale scurte de timp

De la ora 12 până în această seară, la ora 21 vorbim de 15 judeţe din partea de sud-est şi centru a ţării, mai precis vestul şi sudul Moldovei, nordul Dobrogei, nordul şi nord-estul Munteniei, estul şi sud-estul Transilvaniei, zone unde instabilitatea atmosferică va fi accentută, vorbim de averse torenţiale pe intervale scurte de timp. Prin acumulare, cantităţile de apă vor putea depăşi 30-40 l/mp şi pe arii restrânse 50-60 l/mp.

Avertizare meteorologică de cod galben pentru Maramureş, local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea şi Moldova

În acelaşi timp, tot până la ora 21 vorbim şi de o avertizare meteorologică de cod galben pentru Maramureş, local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea şi Moldova, zone în care instabilitatea atmosferică va fi de interes, cantităţile de precipitaţii la nivel local vor putea depăşi 20-25 l/mp, izolat 30-40 l/mp.

Începând de mâine, de la 12, va fi în vigoare o informare meteorologică

De asemenea, începând de mâine de la 12, va fi în vigoare o informare meteorologică, în special în regiunile nordice, centrale, precum şi în zona de munte. Instabilitatea atmosferică va continua şi vom vorbi în continoare de canităţi de apă ce pot depăşi 20-25 l/mp, izolat 30-35 l/mp'', a spus Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu avertizare
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close