Antena 3 CNN Actualitate Directorul demis al TAROM, noi acuzații explozive la adresa ministrului Cuc: Mi-a cerut să identific parlamentarii aflați la bord

Directorul demis al TAROM, noi acuzații explozive la adresa ministrului Cuc: Mi-a cerut să identific parlamentarii aflați la bord

Directorul demis al TAROM, noi acuzații explozive la adresa ministrului Cuc: Mi-a cerut să identific parlamentarii aflați la bord
18 Oct 2019   •   16:39

Directorul demis al TAROM, Mădălina Mezei, a făcut, vineri după-amiază, acuzații explozive la adresa ministrului transporturilor, Răzvan Cuc.

Citește și: Ministrul Răzvan Cuc neagă toate acuzațiile directorului demis al TAROM: Nu puteam să cer anularea curselor!

Mădălina Mezei a declarat că ministrul Cuc i-a cerut să anuleze mai multe zboruri și să identifice senatorii și deputații de la bord.

"Domnul ministru m-a chemat la dumnealui în birou, cu două zile înainte, să îmi spună că trebuie să anulam niște curse interne ca să oprim accesul parlamentarilor la votarea moțiunii de cenzură.

I-am răspuns că așa ceva este imposibil, pentru că noi nu suntem stăpâni de sclavi, suntem o companie de oameni liberi. Acești piloți, indiferent ce le-aș fi spus eu, nu ar fi făcut niciodată așa ceva și, evident, eu nu aș fi putut să cer așa ceva subordonaților companiei.

Inițial era vorba despre cinci zboruri: Timișoara, Oradea, Baia Mare, Satu Mare. Erau două curse de Timișoara. Mi-a cerut domnul ministru să identific senatorii și deputații aflați la bord. I-am arătat, după care a spus că mă contacteaza a doua zi să îmi spună finalul deciziei dumnealui ", a declarat Mădălina Mezei.

Direcția Națională Anticorupție intervine în scandalul de la TAROM. Potrivit unor surse citate de Antena 3, procurorii anticorupție au deschis un dosar penal după ce directorul demis Mădălina Mezei și ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, și-au aruncat acuzații extrem de grave.

Ulterior, Mădălina Mezei, fost director general al TAROM, a anunțat că a fost chemată luni dimineaţa la DNA, în calitate de martor, după ce aceasta l-a acuzat pe ministrul interimar al Transporturilor, Răzvan Cuc, că în ziua moţiunii de cenzură i-a cerut să reţină aeronave la sol.

Dăncilă trimite Corpul de control al prim-ministrului la TAROM

Pe de altă parte, premierul demis Viorica Dăncilă a dispus trimiterea Corpului de control al prim-ministrului la Ministerul Transporturilor şi la Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM SA, "în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media".

Acţiunea de control vizează activitatea din acest an şi are următoarele obiective: verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanţă corporativă la nivelul TAROM SA, privind operarea aeronavelor din flota companiei, precum şi a modului de îndeplinire, de către Ministerul Transporturilor, a drepturilor şi obligaţiilor ce decurg din calitatea de acţionar la TAROM SA.

Comunicatul TAROM privind demiterea Mădălinei Mezei

Potrivit unui comunicat al TAROM, Mezei a întârziat procesul de modernizare a flotei de scurt curier şi nu a prezentat nicio informare cu privire la procesul de reducere a numărului total de posturi din companie.

Ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, a scris joi seara, pe Facebook, că Mădălina Mezei ar fi trebuit să facă restructurarea TAROM nu să încerce să facă anumite jocuri în favoarea unor grupuri din companie.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că potrivit unor reprezentanţi ai TAROM, directoarea companiei a fost demisă deoarece ar fi refuzat să ţină la sol aeronavele în ziua moţiunii de cenzură, având în vedere că peste 20 de parlamentari urmau să vină din ţară la Bucureşti. Ulterior, potrivit unor informaţii apărute în spaţiul public, Mădălina Mezei a confirmat această informaţie precizând, totodată, că i-ar fi spus ministrului că o astfel de decizie ar reprezenta un abuz.

 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close