Antena 3 CNN Actualitate Cedează nervii la Kremlin? Rusia acuză Vestul de "banditism" și amenință cu contra-măsuri, în a 10-a zi de război în Ucraina

Cedează nervii la Kremlin? Rusia acuză Vestul de "banditism" și amenință cu contra-măsuri, în a 10-a zi de război în Ucraina

Președinția rusă acuză Occidentul de "banditism" și respinge strategia de izolare a Rusiei prin sancțiuni.

Cedează nervii la Kremlin? Rusia acuză Vestul de "banditism" și amenință cu contra-măsuri, în a 10-a zi de război în Ucraina
Sursa foto: Twitter
de Adrian Iclozan    |    05 Mar 2022   •   13:15

Sky News îl citează pe Dmitri Peskov (foto), purtătorul de cuvânt al Kremlinului, care a declarat că Occidentul este angajat în "banditism economic" împotriva Rusiei și că Moscova va răspunde la sancțiunile economice.

El nu a precizat ce va implica acest răspuns, dar a spus că va fi în concordanță cu interesele Rusiei.

"Asta nu înseamnă că Rusia este izolată", a spus Peskov reporterilor, sâmbătă.

"Lumea este prea mare pentru ca Europa și America să izoleze o țară, cu atât mai mult o țară atât de mare ca Rusia. Sunt mult mai multe țări în lume", a adăugat el.

Peskov a mai estimat spus că, dacă SUA vor impune sancțiuni asupra exporturilor de energie ale Rusiei, piețele globale de energie vor fi "zguduite".

SUA, Uniunea Europeană și Marea Britanie au impus mai multe sancțiuni Rusiei și elitei financiare și politice din această țară, de la începutul războiului în Ucraina. Au fost vizate cu precădere marile bănci rusești.

De asemenea, numeroase companii occidentale din toate domeniile de activitate au anunțat că își încetează operațiunile în Rusia, printre ultimele care au făcut anunțuri în acest sens fiind IKEA, Apple și Microsoft.

×
Subiecte în articol: Dmitri Peskov banditism Rusia sanctiuni
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close