DNA, o nouă lovitură pentru Elena Udrea. „A fost extinsă urmărirea penală pentru spălare de bani"

de M.Z.    |    D.D.    |    08 Apr 2015   •   17:35
DNA, o nouă lovitură pentru Elena Udrea. „A fost extinsă urmărirea penală pentru spălare de bani" Foto: Agerpres
Update 17.15 - „A fost extinsă urmărirea penală pentru spălare de bani şi s-a pus în acţiune şi urmărirea penală pentru o presupusă faptă de spălare de bani, cum că presupuşii bani din presupusa faptă s-ar fi dus în campania electorală din 2012”, a declarat avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, la finalul audierii clientei sale.
 
DNA a extins urmărirea penală pe numele Elenei Udrea pentru spălare de bani, fostul ministru fiind acuzat că a luat mită mai multe sume de bani, pe care le-a transferat la PDL Bucureşti, sub aparenţa unor contracte de donaţie fictive, întocmite pentru a disimula originea infracţională a banilor.

Extinderea urmăririi penale a fost dispusă atât în cazul Elenei Udrea, cât şi în ceea ce îl priveşte pe Tudor Breazu, sub acuzaţia de spălare de bani, în dosarul cunoscut sub numele de "Gala Bute".

După audieri, Elena Udrea a fost dusă înapoi în arest cu duba. 

Elena Udrea a fost audiată timp de mai multe ore la DNA în dosarul Gala Bute, în care procurorii i-au mai pus în cârcă o nouă acuzaţie: spălare de bani. O parte din şpaga primită de Udrea ar fi ajuns la PDL. Dimineaţă a fost coadă la propriu la DNA. Gabriel Sandu, Alin şi Dorin Cocoş au fost cu toţii chemaţi la audieri. Există şi informaţia pe surse că Udrea ar fi fost confruntată cu fostul soţ.

 
Update 14.03 - Urmărirea penală a fost extinsă în cazul Elenei Udrea şi pentru acuzaţia de spălare de bani, în dosarul Gala Bute, potrivit unor surse din rândul anchetei.
 
Acuzaţia se referă la faptul că sumele primite din infracţiunea de luare de mită ar fi fost "donate" către partidul din care ea făcea parte.


Update 14.00 - Elena Udrea şi administratorul moşiei de la Nana, Tudor Breazu, sunt faţă în faţă la DNA. 
 
Audierile au loc la cererea Elenei Udrea, iar surse judiciare spun că declaraţiile celor doi sunt confruntate la această oră. 
 
Este vorba despre traseul banilor în dosarul Gala Bute, în care atât Breazu cât şi Udrea sunt implicaţi. 
 
Update 13.05 - Elena Udrea ar putea fi confruntată cu Tudor Breazu, care a fost şi el adus la DNA, la scut timp după fosta şefă a PMP, a declarat avocatul acesteia, Marius Striblea.

Update 12.03 - Avocatul Marius Striblea a declarat că Elena Udrea este audiată la cererea ei şi vrea să facă precizări pentru a demonta definitiv acuzaţiile care i se aduc.
 
Update 11.02 - Elena Udrea este audiată la această oră la DNA.

Tot la DNA au mai fost chemaţi astăzi şi Gabriel Sandu, Alin şi Dorin Cocoş, dar în dosare diferite.
 
Elena Udrea este audiată la cerere în dosarul Gala Bute, în urma unei solicitări depuse de ea pe 2 martie, Gabriel Sandu în dosarul Microsoft, iar Dorin şi Alin Cocoş, într-un dosar disjuns din dosarul Bica 2.
 
Rămâne de văzut ce declaraţii va face Elena Udrea în faţa procurorilor şi dacă va preciza şi nume, având în vedere că ea a spus că geanta cu 900.000 de euro nu a ajuns la ea.
 
Update 10.13 - Alin Cocoş este audiat acum la DNA. În scurt timp şi Elena Udrea ar putea fi scoasă din arest şi dusă la audieri la DNA.

Udrea ar putea da noi detalii despre geanta de bani pe care ar fi primit-o chiar în sediul Ministerului Turismului pe care l-a condus.

____________________________________________

Ştirea iniţială 09.16

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea ar putea fi audiată astăzi la DNA în dosarul Gala Bute, după ce avocatul acesteia a depus la sfârşitul săptămânii trecute o cerere de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau controlul judiciar.

Udrea va fi adusă în mai puţin de două ore la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
 
Elena Udrea să facă anumite precizări cu privire la declaraţiile pe care le-ar fi făcut martorii atunci cnd au fost audiaţi, la cererea sa, în acelaşi dosar.

Încă doi martori, audiaţi la cererea Elenei Udrea. Consiliera Kohalmi: Nu ştiu ca Udrea să fi făcut vreo ilegalitate.

Elena Udrea credea că martorii vor declara lucruri în favoarea ei, însă fosta sa consilieră Luminiţa Kohalmi şi secretara sa au spus că nu ştiu nimic despre implicarea fostului ministru.
 
Udrea a fost acuzată că nu a avut o atitudine sinceră în faţa procurorilor DNA şi ai altor instanţe, astfel că ea a cerut să fie audiată din nou, pentru a aduce lămuriri în dosar.
 
De asemenea, ar vrea să facă şi anumite precizări cu privire la acea geantă cu 900.000 de euro pe care ar fi primit-o la Ministerul Turismului.

Elena Udrea este urmărită penal şi în dosarul "Microsoft", cauză în care a fost arestată preventiv din 11 februarie până în 17 februarie, când instanţa a înlocuit măsura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat în arest la domiciliu până în 25 februarie, când a fost arestată preventiv în dosarul "Gala Bute".  

 

x close