Antena 3 CNN Actualitate DNA, precizări în cazul primarului Sectorului 5, Popescu Piedone

DNA, precizări în cazul primarului Sectorului 5, Popescu Piedone

Procurorii DNA anunță că au început urmărirea penală a lui Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 din București.

DNA, precizări în cazul primarului Sectorului 5, Popescu Piedone
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandra Pandrea
de Claudia Popovici    |    29 Apr 2022   •   17:10

Procurorii DNA au dispus urmărirea penală față de Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 din București, pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Conform unui comunicat transmis de DNA, în ordonanța procurorilor se arată că există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, după preluarea atribuțiilor de primar al Sectorului 5, Piedone ar fi omis să ia măsurile inerente atribuțiilor prevăzute de lege, determinate de două Hotărâri ale Consiliului local Sector 5 București adoptate în anul 2020 privind salubrizarea sectorului 5, precum și măsurile pentru asigurarea inventarierii, evidenței statistice, inspecției și controlului furnizării serviciului.

„În consecință, o societate comercială care nu deținea licență, ar fi continuat să încaseze de la persoanele fizice, persoanele juridice și de la asociațiile de proprietari de pe raza Sectorului 5 tarife majorate cu 25 % față de tariful aprobat de consiliul local.

Aceasta în condițiile în care societatea Salubrizare Sector 5 SA (fostă SC Salubrizare Fapte 5 SA), deținută de Sectorul 5 București, avea drept exclusiv de prestare a serviciului public de salubrizare pe raza sectorului respectiv.
Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”, informează DNA, citat de Mediafax. 

Popescu Piedone a fost ridicat vineri dimineață de procurorii DNA pe aeroportul Otopeni. Cristian Popescu Piedone pleca în vacanță alături de familia sa când a fost oprit de ofițerii judiciari.

La ieșirea din clădirea DNA, Piedone a dezvăluit că are calitatea de suspect deoarece la „preluarea mandatului său, la nici trei luni de zile, nu a pus în aplicare o hotărâre a Consiliului Local.”

În plus, primarul a spus că fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea, este cel care a făcut denunțul.

„Nu am dat declarație, denunțătorul este fostul primar, se pare că s-a denunțat singur, probabil că a fost deranjat că am scos nereguli. Nu sunt singurele denunțuri. Într-o furie, citez: mi s-a luat costița din fasole”, spunea Cristian Popescu Piedone.

Citiți şi: Primele imagini cu avionul vizat de o alertă cu bombă, în care era Piedone

×
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close