Antena 3 CNN Actualitate Document-bombă în PNL. Cum sunt obligați liderii liberali să vorbească despre Iohannis în presă

Document-bombă în PNL. Cum sunt obligați liderii liberali să vorbească despre Iohannis în presă

Document-bombă în PNL. Cum sunt obligați liderii liberali să vorbească despre Iohannis în presă
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Oct 2019   •   11:30

Antena 3 a obținut în exclusivitate un document incendiar de la PNL, în care sunt prezentate modurile prin care liderii liberali care sunt prezenți la emisiunile de televiziune trebuie să vorbească despre Klaus Iohannis

Sub numele  ”MESAJ TEMATIC REFERITOR LA CANDIDATURA LUI KLAUS IOHANNIS LA AL DOILEA MANDAT”, documentul arată ideile pe care liderii PNL sunt obligați să le prezinte în disputele politice din presă.

” - A blocat capturarea României de către PSD și a prevenit transformarea țării într-un stat mafiot la cheremul grupării Dragnea.

o Iohannis a făcut tot ce poate face un președinte al României, respectând valorile democratice, pentru a asigura stabilitatea statului împotriva celor dispuși să dea foc țării doar ca să-și scape pielea.

o S-a luptat cu cea mai puternică și nocivă majoritate parlamentară PSD de după Revoluție. Niciodată PSD nu a avut, de sine stătător, aproape jumătate din Parlament, ca la ultimele alegeri parlamentare
.
- A blocat asaltul unei guvernări infracționale asupra sistemului de justiție prin sesizări la Curtea Constituțională și la Comisia de la Veneția.

o A sesizat, alături de PNL, Comisia de la Veneția prin intermediul Consiliului Europei, în privința modificărilor aduse Legilor justiției și Codurilor penale, precum și CCR asupra tuturor proiectelor legislative controversate.

o Doar prin acțiunile concertate ale președintelui Iohannis și ale PNL a fost blocată modificarea Codurilor penale, în ciuda ofensivei disperate a PSD.

o Într-un singur mandat, președintele Iohannis a sesizat CCR în 75 de situații în care deciziile Parlamentului sau ale Guvernului încălcau legea fundamentală, având o rată de validare a sesizărilor de 70%

Istoricul PSD în alegeri parlamentare: 2016 – 45,6%; 2012 – 34-35% (*dintre mandate parlamentare); 2008 – 34 %

(PSD+PC); 2004 – 37% (PSD+PUR); 2000 – 37% (PDSR+PUR); 1996 – 23% (PDSR); 1992 – 38 % (FDSN+FSN)

În perioada 2015 – august 2019, președintele Iohannis a avut 75 de sesizări ale CCR, dintre care 52 admise, 20respinse, 3 aflate în lucru. Anterior, fostul președinte Traian Băsescu a avut în 10 ani de mandat 32 de sesizări ale CCR, dintre care 18 respinse și 14 admise.

o Președintele Iohannis a solicitat în 85 de cazuri reexaminarea legilor transmise la promulgare, mai mult decât în mandatul anterior al fostului președinte.

o Acest lucru arată că președintele Iohannis a fost un adversar eficient al ”legilor strâmbe” și s-a aflat într-o luptă continuă cu PSD-ALDE pentru garantarea drepturilor și libertăților fundamentale, precum și pentru ca fiecare dintre noi să beneficieze de legi juste.

- A oprit amnistia și grațierea politicienilor corupți prin blocarea OUG 13 și prin convocarea Referendumului pentru Justiție.

o În datat de 18 ian 2017, Guvernul Grindeanu se pregătea să adopte, în secret, OUG 13 și OUG pe amnistie și grațiere. Președintele Iohannis a ajuns intempestiv la ședința de Guvern și a vorbit despre cei „doi elefanți”, solicitând ca cele 2 acte normative să nu fie puse pe ordinea de zi și să nu fie adoptate. Au urmat manifestațiile masive de stradă față de care președintele Klaus Iohannis s-a solidarizat și a continuat să facă presiune asupra Guvernului pentru abrogarea OUG 13. Astfel, OUG 13 a fost abrogată în 5 februarie 2017, înainte de a intra efectiv în vigoare.

o A convocat Referendumul în 26 mai 2019, pentru interzicerea amnistiei și grațierii, a modificărilor aduse prin ordonanțe legislației din justiției și a legilor penale și introducerea posibilității sesizării CCR și de alte instituții decât Avocatul Poporului.

Rezultatul votului covârșitor obținut la Referendum a fost validat de Curtea Constituțională și nici un act normativ pentru amnistia și grațierea faptelor de corupție nu mai poate fi adoptat.

o Proiectul de lege de amnistie și grațiere, la care au visat cu ochii deschiși corupții din PSD și ALDE în toți acești ani, este un episod politic definitiv închis care a început în Marțea Neagră din decembrie 2013 când PNL a blocat adoptarea lui iar președintele Iohannis, imediat după alegerea sa în 2014, a forțat respingerea lui în Parlament.”, se arată în document.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close