Antena 3 CNN Actualitate Doi bărbaţi care l-au însoţit pe dâmboviţeanul ucis de urs, reţinuţi pentru 24 de ore

Doi bărbaţi care l-au însoţit pe dâmboviţeanul ucis de urs, reţinuţi pentru 24 de ore

Doi bărbaţi care l-au însoţit pe dâmboviţeanul ucis de urs, reţinuţi pentru 24 de ore
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    19 Sep 2012   •   23:30

Doi bărbaţi din Moroieni care l-au însoţit pe dâmboviţeanul de 63 de ani ucis de urs, miercuri dimineaţă, au fost reţinuţi în cursul serii, pentru 24 de ore, sub acuzaţiile de complicitate la braconaj cinegetic, respectiv favorizarea infractorului.

Cei doi bărbaţi cu vârste de 31 şi, respectiv, 52 de ani, au fost audiaţi, miercuri seară, la Poliţia oraşului Fieni, procurorii dispunând ulterior reţinerea acestora pe bază de ordonanţă şi începerea urmăririi penale în cazul lor, informează Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, în dosarul în care s-au făcut cercetări pentru braconaj apare şi numele bărbatului ucis de urs miercuri dimineaţă, Ilie Leotescu, în vârstă de 63 de ani, cei doi bărbaţi reţinuţi miercuri seară au recunoscut că l-au ajutat pe Leotescu să ucidă ursul.

Conform aceloraşi surse, cei doi bărbaţi au declarat anchetatorilor că animalul a fost prins în laţ încă de marţi şi că miercuri dimineaţă s-au dus toţi trei ca să-l ucidă şi să-l transporte apoi cu o căruţă.

Bărbatul de 63 de ani s-a apropiat de urs pentru a-l străpunge cu o lance improvizată dintr-un băţ în vârful căruia era un cuţit, moment în care animalul, care era rănit, s-a zbătut şi s-a desprins din capcană, năpustindu-se asupra omului, după care a fugit, afirmă anchetatorii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Dâmboviţa, Adrian Enache, acţiunea de căutare a ursului a fost suspendată pe timpul nopţii, urmând să fie reluată joi dimineaţă.

Soţia bărbatului ucis miercuri dimineaţă de un urs în localitatea dâmboviţeană Moroieni spune că în grădina pe care o au şi unde a avut loc incidentul urşii veneau frecvent, iar aceştia atacau vite şi cai din gospodăriile oamenilor.

Şeful Poliţiei Dâmboviţa, comisar-şef Danil Zepişi, a spus că bărbatul ucis de urs, miercuri, atacase animalul cu o cange, care a fost găsită la faţa locului, alături de mai multe capcane pentru urşi care erau amplasate de-a lungul gardului grădinii în care s-a produs incidentul.

Un bărbat a fost ucis de un urs, miercuri dimineaţă, în localitatea dâmboviţeană Moroieni, la câteva zile după ce o persoană a murit, iar alte două au fost rănite după ce au fost atacate de un urs, în două localităţi învecinate.

Incidentul a avut loc la o distanţă de aproximativ zece kilometri de locul în care sâmbătă a avut loc primul atac al ursului.

Un bătrân de 71 de ani a murit, iar o femeie în vârstă de 55 de ani a fost rănită, după ce au fost atacaţi, sâmbătă, de un urs. Femeia, care este rudă a ministrului Rovana Plumb, a suferit multiple plăgi pe faţă, la gât, la picioare şi la coapse. Iniţial, femeia a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, iar cursul serii, a fost transferată, cu o ambulanţă, la Spitalul de Arşi din Bucureşti, unde a fost supunsă unor intervenţii chirurgicale.



×
Subiecte în articol: urs morti retinere
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close