Antena 3 CNN Actualitate Doi englezi au venit zilele trecute în România, în vacanță. Când au intrat în Parcul Cișmigiu, au rămas șocați: "Doar la New York am mai văzut așa ceva!" Stați să vedeți ce au făcut când au ajuns la Casa Poporului

Doi englezi au venit zilele trecute în România, în vacanță. Când au intrat în Parcul Cișmigiu, au rămas șocați: "Doar la New York am mai văzut așa ceva!" Stați să vedeți ce au făcut când au ajuns la Casa Poporului

Doi englezi au venit zilele trecute în România, în vacanță. Când au intrat în Parcul Cișmigiu, au rămas șocați: "Doar la New York am mai văzut așa ceva!" Stați să vedeți ce au făcut când au ajuns la Casa Poporului
16 Feb 2019   •   03:45

Doi jurnaliști britanici de la tabloidul The Sun realizează un portret extrem de măgulitor al Bucureștiului, unul pe care nici mulți dintre locuitorii lui nu l-ar descrie neapărat în tonuri atât de pozitive. 

"Vizitați orice oraș european mare și nu vă va lua foarte mult să simți savoarea acestuia.

Dar Bucureștiul folosește arome din tot continentul și le amestecă într-o singură destinație. 

Capitala României are darul de a te face să simți că te-ai afla în mai multe orașe în același timp.

O simplă plimbare prin Parcul Cișmigiu te va face să crezi că ai nimerit în Central Park din New York. Și ai putea fi iertat dacă ai confundat coloanele de la Ateneu cu intrarea într-un amfiteatru roman.

Odată cunoscut ca Micul Paris al Estului, Arcul de Triumf din București poate fi ușor confundat cu faimosul monument franțuzesc.

O simplă plimbare prin Pasajul Villacrosse îți va aduce o savoare pariziană după-amiezii. 

Dar nimic nu este mai impresionant în București decât Palatul Parlamentului. 

Construit în anii 80 de fostul dictator Nicolae Ceaușescu, palatul este cea de-a doua construcție administrativă din lume după Pentagon. Depășește chiar Marea Piramidă din Giza, acoperind 360.000 de metri pătrați și o rețea de tuneluri suficient de largă pentru a permite o cursă în doi într-un episod din Top Gear.

Britanii cheltuiesc tot mai puțin pe vacanțe, jumătate dintre noi cred că nu ne putem permite o evadare în străinătate, potrivit unui studiu recent.

Dar pentru cei care se gândesc să vină pe continet și să exploreze un oraș unic cu costuri minime, București este răspsunsul.

Trei nopți petrecute în capitala României la un hotel de lux din centrul orașului cu mic dejun inclus. 98 de lire pe noapte totul. 

Și nu doar cazarea e ieftină. Cele mai multe restaurante nu îți vor cere mai mult de 130 de lei - circa 25 de lire pentru un meniu compus din două feluri și câteva băuturi. 

Odată ce devii familiar, ieși din oraș și poți vedea un teritoriu renumit al României. Autobuze pleacă din București spre Transilvania în fiecare zi și poți vizita Castelul lui Dracula de la Bran. Un tur aici ne-a costat 70 de lire."

Turiștii au mai vizitat Brașovul și orașul de sub Tâmpa le-a plăcut la nebunie. 
 

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close