Antena 3 CNN Actualitate Doi furnizori de gaze din România, amendați și obligați de ANRE să plătească penalități clienților

Doi furnizori de gaze din România, amendați și obligați de ANRE să plătească penalități clienților

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a efectuat de curând o serie de controale la furnizorii de gaz din țara noastră. În urma acțiunilor inspectorilor ANRE, E.On şi Engie au fost amendate cu 400.000 lei.

Doi furnizori de gaze din România, amendați și obligați de ANRE să plătească penalități clienților
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    07 Iul 2021   •   20:58

E.On şi Engie au primit sancțiunea din cauza faptului că nu au soluţionat în termenul legal sesizările clienţilor privind facturarea serviciului de furnizare a gazelor naturale. Acum, cei doi furnizori sunt obligați de ANRE să plătească penalităţi de întârziere clienţilor.

„Prin acțiunile de control desfășurate, ANRE a verificat, prin metoda eșantionării, respectarea prevederilor Standardului de performanță pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale, aprobat prin Ordinul ANRE nr. 37/2007, cu modificările și completările ulterioare, referitoare la îndeplinirea de către furnizori a obligației de a răspunde, în termen de 15 zile, la sesizările clienților finali referitoare la facturarea serviciului de furnizare a gazelor naturale”, au transmis reprezentanții ANRE.

În urma finalizării acțiunilor de control, s-au constatat întârzieri în transmiterea răspunsurilor la sesizările clienților finali referitoare la facturarea serviciului de furnizare a gazelor naturale, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 400.000 lei, după cum urmează:

- E.ON ENERGIE ROMÂNIA (cota de piață 41,33%) – 310.000 lei;
- ENGIE ROMÂNIA (cota de piață 47 %) – 90.000 lei.

Cei doi mari furnizori sunt acum obligați de ANRE să achite despăgubiri și penalități clienților, după cum urmează:

- 30 de lei pentru nerespectarea termenului de răspuns de 15 zile de la data înregistrării solicitării;
- 5 lei pentru fiecare zi suplimentară de întârziere.

×
Subiecte în articol: furnizori de gaze amendați penalități
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close