Antena 3 CNN Actualitate Ce au făcut doi nemți care au crezut că România a intrat în Schengen. S-au ales cu dosar penal

Ce au făcut doi nemți care au crezut că România a intrat în Schengen. S-au ales cu dosar penal

Doi turiști germani au intrat în România fără să realizeze controlul la frontieră. Aceștia au crezut că țara noastră a intrat în Spațiul Schengen.

Ce au făcut doi nemți care au crezut că România a intrat în Schengen. S-au ales cu dosar penal
Sursa foto: Getty Images I IPGGutenbergUKLtd
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Aug 2023   •   21:45

Doi turiști din Germania au pătruns în România fără să treacă prin controlul la frontieră, deoarece au crezut că România face parte din Spațiul Schengen.

Din nefericire, acest lucru i-a adus în atenția autorităților, iar cei doi s-au ales cu un dosar penal.

Evenimentul a avut loc la sediul S.P.F. Petea, în apropierea liniei de frontieră, pe comunicația Garbolcz, Ungaria, duminică, în jurul orelor 17.40.

Camerele de supraveghere au detectat două persoane care călătoreau cu bicicletele dinspre România spre Ungaria și au emis o alertă.

Citește șiCum a reușit o hoață de buzunare să scape de 9 ani de închisoare. A folosit aceeași scuză de 10 ori 

În înregistrările surprinse, se poate observa cum cei doi turiști au depășit ilegal obstacolul de beton și bariera amplasate pe comunicație, trecând astfel frontiera din România în Ungaria.

În urma alertei, echipa de intervenție a S.P.F. Petea a fost mobilizată și s-a deplasat la locul incidentului, însă nu a reușit să-i identifice și să-i rețină pe cei doi turiști.

În același timp, autoritățile de frontieră maghiare au fost informate și au trimis un echipaj în zonă, reușind să îi rețină.

Potrivit sursei, în fața autorităților maghiare, cei doi turiști au susținut că se află în concediu și că se deplasează cu bicicletele ghidându-se prin intermediul aplicației GPS de pe telefoanele lor mobile.

Aplicația i-a condus către localitatea Petea, unde le-a indicat un punct de trecere a frontierei, iar ei au intenționat să treacă din România în Ungaria.

Fiind obișnuiți să călătorească liber prin Europa, fără controale vamale între țări, nu au știut că acel punct de trecere nu era valabil pentru ei, deoarece România nu face parte din Spațiul Schengen.

În final, incidentul a atras atenția autorităților și a avut consecințe juridice pentru cei doi turiști din Germania care au fost implicați în acest episod nefericit de traversare ilegală a frontierei româno-maghiare, potrivit Presasm.

×
Subiecte în articol: nemți turisti spatiul Schengen dosar penal
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close