Antena 3 CNN Actualitate Domeniile pe care inteligența artificială nu le poate înlocui: "Fără resursă umană nu putem progresa"

Domeniile pe care inteligența artificială nu le poate înlocui: "Fără resursă umană nu putem progresa"

Deși am intrat în era inteligenței artificiale și în foarte multe domenii angajații au ajuns să apeleze la ajutorul instrumentelor de tip Chat GPT, omul și creativitatea umană rămân deocamdată de neînlocuit.

de Ştefan Petrică    |    15 Noi 2023   •   09:49

Cererea de redactori, de editori, de copywriter și în general cererea de scriitori umani a crescut la nivel mondial în trimestrul al treilea în acest an, față de trimestrul al doilea, arată un raport realizat de site-ul freelancer.com, o platformă de locuri de muncă cu peste 55 de milioane de utilizatori.

Angajații, fie ei liberi profesioniști sau nu, au înțeles cât de mult îi pot ajuta instrumentele de inteligență artificială.

"Avem o creștere undeva la 15%, iar nivel global creșterea proiectelor a ajuns la 22,4%. Din punctul meu de vedere, există șase faze prin care vom trece, deja patru din ele le-am parcurs.

Faza unu a început cu un ușor disconfort, pentru că nu reacționăm ușor la schimbare.

Citește și: Cum ne afectează inteligența artificială și locurile de muncă care vor dispărea | "Trebuie să schimbăm modul în care privim viitorul"

Faza numărul doi a fost modul prin care dezvoltatorul Chat GPT a ales modelul AI. A creat un șoc în piață și a lăsat foarte multe întrebări fără răspuns.

În faza a treia am trecut în faza de testare.

Acum suntem în faza patru, unde am înțeles că fără resursa umană în spatele inteligenței artificiale, nu avem cum să progresăm.

Faza a cincea va fi faza reglementărilor, când va exista o reașezare în piață a întreg ecosistemului, unde vor dispărea foarte multe start up-uri care au integrat inteligența artificială.

Faza a șasea, în care colaborarea între AI și om va fi pur o normalitate și vom realiza că nu e un bau-bau, ci e menită să ne ajute să ne îmbunătățească calitatea muncii sau chiar calitatea vieții", a spus Ovidiu Neag, fondatorul unei platformei de creare de conținut scris, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close