Antena 3 CNN Actualitate Cum ne afectează inteligența artificială și locurile de muncă care vor dispărea | "Trebuie să schimbăm modul în care privim viitorul"

Cum ne afectează inteligența artificială și locurile de muncă care vor dispărea | "Trebuie să schimbăm modul în care privim viitorul"

Milioane de locuri de muncă de la nivel mondial vor dispărea ca urmare a inteligenței artificiale care va lua locul oamenilor mult mai devreme decât se prognoza, spune un expert internațional.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Noi 2023   •   10:48

România se depopulează văzând cu ochii. Avem aproximativ 4 milioane de români plecați în străinătate. 

Sistemul de Educație are nevoie de modernizare şi de o programă adaptată cerințelor pieței muncii, iar mediul economic este încă destul de impredictibil.

Acestea sunt doar câteva dintre problemele societății românești, după 30 de ani de capitalism şi la început de eră a inteligenţei artificiale.

Capitalul uman în vremea inteligenței artificiale, este numele unui summit care va avea loc în weekend şi care îşi propune să găsească soluţii la toate aceste probleme.

Citește și: SUA implementează ordinul prezidențial care restricționează Inteligența Artificială

"ONG-ul Rethink România propune propuneri publice și dezbateri publice care să se ducă în direcția soluțiilor de care avem nevoie. Dacă ne uităm la ce se întâmplă cu noi, sunt câteva lucruri care ne bucură, dar, pe de altă parte, sunt lucruri care ne îngrijorează.

O problemă este că tinerii nu mai iubesc să trăiască în România. 

Acest ONG își propune să găsească soluții pentru ca în 2050, să iubească să stea în țara lor.

Al doilea summit Rethink Româniacare începe joi și pune pe masă două studii despre care discutăm cum gândesc oamenii care influențează o țară.

Al doilea studiu este despre demografie, dar care atinge și zona de educație și de migrație. Ne propunem să ieșim de acolo cu dezbateri și cu propuneri de politici publice care să înceapă să dea soluții la problemele cu care ne confruntăm" a spus Dragoș Anastasiu, antreprenor.

Întrebat ce ar trebui făcut începând de acum, pentru a nu mai exista inechitate între mediul rural și urban,

"Sunt foarte multe lucruri de făcut, în primul rând trebuie umblat la mentalitate. Trebuie să investim în profesori în primul rând. Trebuie să schimbăm modul în care privim viitorul.

Să ridicăm nivelul discursului public și să ne ducem cu studii către politici publice", a mai precizat Dragoș Anastasiu, antreprenor şi unul dintre fondatorii unei organizații dedicate transformării României, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close