Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN SUA implementează ordinul prezidențial care restricționează Inteligența Artificială

SUA implementează ordinul prezidențial care restricționează Inteligența Artificială

Statele Unite implementează primele reglementări menite să limiteze Inteligența Artificială ( AI) în dezvoltarea unor aplicații potențial periculoase.

de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Oct 2023   •   19:32

Un ordin executiv în acest sens, semnat luni de președintele american Joe Biden, stabilește standarde de siguranță, securitate și transparență pentru sistemele bazate pe IA.

Demersul vine după ce mai mulți specialiști au avertizat că omenirea se va confrunta cu pericole fără precedent, dacă sistemul nu va fi monitorizat şi reglementat.

O prima regulă spune că firmele care au acest obiect de activitate trebuie să efectueze teste de siguranță și să pună rezultatele la dispoziția guvernului federal, înainte de lansarea produselor pe piață.

Citește și: Chatboții cu inteligență artificială sunt mai creativi decât oamenii, potrivit unui nou studiu despre AI

Institutul Național de Reglementare în Tehnologie se va asigura că instrumentele IA sunt sigure pentru cetățeni şi le respectă drepturile.

Ordinul mai impune ca firmele din domeniul biologiei să nu sunt utilizeze Inteligența Artificială pentru producerea unor materiale biologice periculoase.

De asemenea, aceste sisteme nu trebuie să poată fi folosite în atacuri cibernetice.

Departamentul de Securitate Internă din Statele Unite va înființa Consiliul pentru siguranța și securitatea IA, care va monitoriza domeniul şi companiile creatoare de astfel de sisteme.

În paralel, se vor căuta soluții pentru a contracara impactul asupra locurilor de muncă.

Preocuparea privind Inteligența Artificială este una globală iar miercuri, în Marea Britanie, premierul Rishi Sunak va organiza primul summit mondial dedicat acestui domeniu.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close