Antena 3 CNN Actualitate Dosar penal după incidentul aviatic de la Cluj

Dosar penal după incidentul aviatic de la Cluj

Dosar penal după incidentul aviatic de la Cluj
Sursa foto: Foto: pixabay.com
07 Ian 2016   •   16:06
La Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a fost constituit un dosar în care se cercetează împrejurările în care un avion aparţinând companiei Blue Air a ieşit de pe pista Aeroportului Cluj-Napoca. Un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel a mers joi acolo.

În paralel, Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile a declanşat deja o anchetă, după incidentul de dimineață de pe aeroportul din Cluj, iar o echipă CIAS se deplasează spre Cluj. 
 
Cei de la ROMATSA, care gestionează controlorii de turn, nu au comentat până acum în niciun fel incidentul.

Avionul, care aparține unei companii low-cost, decolase de pe aeroportul Otopeni cu destinația Barcelona, însă a făcut o escală la Cluj-Napoca.

INCIDENT AVIATIC. O aeronavă cu 110 pasageri la bord a ratat aterizarea și a ieșit de pe pistă, la Cluj-Napoca. Viorel Toader, pasager în avionul care a ratat aterizarea pe aeroport, a povestit într-o intervenție telefonică la Antena 3 că pista era acoperită cu zăpadă și gheață.

Bărbatul a precizat că, în ciuda manevrei pilotului, pasagerii nu au intrat în panică, arătând că pentru acest incident de vină ar fi doar angajații aeroportului.

PRIMELE IMAGINI cu pista înzăpezită

Ascultă discuția pilotului cu turnul de control

Directorul Aeroportului Internaţional "Avram Iancu” din Cluj-Napoca a declarat că nu are nicio vină pentru cele întâmplate, adăugând că avionul care a ieșit de pe pistă nu este avariat și nu există victime în urma acestui incident. 

Citește și comunicatul Blue Air, după incidentul aviatic de la Cluj

×
Subiecte în articol: incident aviatic Cluj dosar penal
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close