Antena 3 CNN Actualitate Protestul transportatorilor și fermierilor: 24 de dosare penale au fost deschise pentru instigare publică

Protestul transportatorilor și fermierilor: 24 de dosare penale au fost deschise pentru instigare publică

Polițiștii au deschis 24 de dosare penale pentru instigare publică pe numele unor protestatari.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Ian 2024   •   12:10

Pe grupuri de WhatsApp au fost postate mesaje cum ar fi "haideți să luăm mașina de poliție pe sus" și "să punem mâna pe lopeți și pe topoare", spune inspectorul general al IGPR, Matei Benone

"În acest moment acționăm în sistem integrat împreună cu Jandarmeria. (...) Conform datelor centralizate au fost înregistrate la nivel național 24 de dosare care vizează cercetarea săvârșirii infracțiunii de instigare publică. Polițiștii s-au autosesizat vis-a-vis de comiterea acestor fapte prin semnale transmise în spațiul public, cât și de la o serie de protestatari care au semnalat că pe grupuri de WhatsApp au fost postate mesaje care instigă la violență", spune inspectorul general al IGPR, Matei Benone.

El precizează că în Chiajna a fost identificat un protestatar care deținea o armă albă.

Citeşte şi: Sindicatul Europol, mesaj dur împotriva guvernanţilor: "Ne-au pus politicienii să fugărim fermierii și transportatorii"

"E interesant de ce participă cu o armă albă la o activitate de protest. Este clar că manifestă rea-credință vădită în exercitarea unui drept constituțional, acela de a protesta. O să dau câteva exemple transmise în acele mesaje, în acele grupuri, respectiv , sau mesaje de genul , . Este evident că aceste mesaje incită la violență și facem tot ce putem pentru identificarea persoanelor care au transmis aceste mesaje", încheie șeful Poliției Române.

 

×
Subiecte în articol: protest fermieri dosar penal
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close