Antena 3 CNN Actualitate Social Sindicatul Europol, mesaj dur împotriva guvernanţilor: "Ne-au pus politicienii să fugărim fermierii și transportatorii"

Sindicatul Europol, mesaj dur împotriva guvernanţilor: "Ne-au pus politicienii să fugărim fermierii și transportatorii"

Într-o postare pe reţelele de socializare, sindicatul Europol face dezvăluiri cu privire la presiunile care se fac asupra polițiștilor şi a jandarmilor pentru a opri protestul fermierilor şi transportatorilor.

Sindicatul Europol, mesaj dur împotriva guvernanţilor: "Ne-au pus politicienii să fugărim fermierii și transportatorii"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Ian 2024   •   09:06

"Coaliției de guvernământ îi este frică de democrație și folosește polițiștii și jandarmii să intimideze cetățenii. În cazul de față fermierii și transportatorii. Sunt momente care ne aduc aminte de pandemie, cu ordonanțele militare ILEGALE și cu armata scoasă pe străzi, tot la intimidare", aşa începe mesajul postat pe rețelele de socializare de sindicatul Europol. 

Sindicatul atrage atenția asupra faptului că politicienii îi obligă pe polițiști şi jandarmi şă îi fugărească pe fermierii veniți la protest pentru a nu mai bloca drumurile. 

"Față de mii de polițiști s-a pus presiune în aceste zile să facă ORICE pentru a bloca fermierii pe drumurile publice. Și când spunem ORICE, ne referim inclusiv la situațiile în care le-au cerut să plaseze autospecialele perpendicular pe sensurile de deplasare de pe drumul public pentru ca protestatarii să nu poată să înainteze. Li s-a cerut polițiștilor să culeagă informații din orice sursă ca mai apoi să folosească orice canale pentru a-i bloca.

Evident, toate aceste demersuri sub îndrumările amenințătoare ale unor șefi, slugi ale oamenilor politici, de regulă împuterniciți sau desemnați care nu cârâie în fața ordinelor venite din partea celor care ocupă funcții politice, respectiv Predoiu, secretarul de stat Despescu sau șeful Poliției Române, care ocupă tot o funcție politică, fiind numit de ministrul de interne în funcție", precizează Europol. 

Citeşte şi: A șasea zi de haos în țară! Protestatarii blochează principalele drumuri

De asemenea, sindicatul le cere polițiștilor/jandarmilor să refuze dispozițiile/ordinele ilegale și să nu facă compromisuri pentru a salva clasa politică și guvernanții de contactul cu realitatea din țară.

"Nu vă sacrificați pentru guvernanții care nu au dat doi bani pe drepturile voastre, chiar de curând, când s-a pus problema aplicării legii salarizării. Pentru cetățenii care critică și condamnă polițiștii pe care îi văd în stradă, să știți că nu sunt ei de vină, ci șefii lor care îi obligă la aceste gesturi. Iar celor care ne conduc le spunem JOS LABELE de pe structurile MAI. Poliția și Jandarmeria sunt în slujba cetățenilor, nu a celor care azi ocupă vremelnic funcții politice de conducere în instituțiile statului", se arată în mesajul postat de sindicatul Europol. 

 

×
Subiecte în articol: Sindicatul Europol protest fermieri
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close