Antena 3 CNN Actualitate Două persoane au fost trimise în judecată în dosarul Petromservice pentru delapidare şi spălare de bani

Două persoane au fost trimise în judecată în dosarul Petromservice pentru delapidare şi spălare de bani

Două persoane au fost trimise în judecată în dosarul Petromservice pentru delapidare şi spălare de bani
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    22 Sep 2011   •   13:55

Doi dintre oamenii de bază ai sindicalistului Liviu Luca au fost trimişi în judecată pentru delapidare şi spălare de bani. Cei doi sunt acuzaţi că au scos din Petromservice peste 8 milioane şi jumătate de euro pentru plata unor aşa-zise studii de piaţă, copiate de pe internet.

Cele peste 8 milioane şi jumătate de euro au fost scoase din conturile Petromservice sub forma unor plăţi pentru studii de piaţă, sigle şi spoturi menite să ajute la crearea unei noi imagini a societăţii.

Studiile, siglele şi spoturile TV erau falsuri, sau erau descărcate de pe internet, susţin jurnaliştii de la Adevărul. Banii au intrat în conturile a două firme, Boaz Active SRL şi Laveco SRL, controlate de Kiss Laszlo şi de Mariana Iordăchescu.

Aproape 7 milioane de euro din total au ajuns în conturile unei societăţi cu sediul în statul american Delaware - un offshore creat de Kiss Laszlo, pe conturile căruia a fost împuternicit Adrian Eftime.

Acesta din urmă, în perioada 9 aprilie - 28 mai 2008, a retras integral banii din conturile offshore-ului, deschise la o bancă din Bulgaria.

Pentru reţeta livrată oamenilor lui Luca, Laszlo Kiss şi partenera sa, Mariana Iordăchescu, au păstrat doar un comision din tunul dat Petromservice, adică aproximativ 1,6 milioane de euro, mai spun anchetatorii.

Alături de directorul Petromservice Gheorghe Şupeală, şi de Zizi Anagnastopol, mai sunt acuzaţi în dosar Adrian Eftime, fiul sindicalistului Ion Eftime, desemnat de Sorin Ovidiu Vântu să administreze Realitatea TV, consultantul offshore Kiss Laszlo şi directorul executiv al firmelor pe care acesta din urmă le controla, Mariana Iordăchescu.


×
Subiecte în articol: dosar judecata delapidare spalare de bani
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close