Antena 3 CNN Actualitate Două profesoare de la şcoala sanitară din Bacău, reţinute pentru trafic de influenţă şi complicitate la luare şi dare de mită

Două profesoare de la şcoala sanitară din Bacău, reţinute pentru trafic de influenţă şi complicitate la luare şi dare de mită

Două profesoare de la şcoala sanitară din Bacău, reţinute pentru trafic de influenţă şi complicitate la luare şi dare de mită
Sursa foto: Foto: arabnews.com
de M.Z.    |    13 Aug 2013   •   13:25

Două profesoare de la şcoala sanitară postliceală din Bacău au fost reţinute de poliţişti pentru trafic de influenţă, dar şi complicitate la luare şi dare de mită.

Decizia instanţei a venit la doar două zile după ce trei eleve au fost arestate pentru 29 de zile, pe motiv că au strâns câte 220 de lei de la colegii de clasă ca să intervină pe lângă profesorii din comisia de examinare.

Denunţul a fost făcut chiar de una dintre colege, iar acum profesoarele şi elevele riscă ani buni după gratii.

 
Cele două diriginte de la Şcoala Postliceală Sanitară din Bacău ar fi ştiut că elevele arestate strângeau bani de la colegii lor pentru a îmbuna comisia de evaluare şi dirijau banii în acest sens. În plus, procurorii susţin că profesoarele au luat suma de 100 de lei de la două dintre eleve care rămăseseră restante la materiile lor.
 
Scandalul a pornit după ce una dintre colege a denunţat şefele de clasă care au strâns banii. Poliţiştii au găsit asupra uneia dintre ele lista colegilor şi banii daţi de aceştia, dar şi peste 4.500 de lei.
 
O parte dintre colegi susţin în continuare însă că banii strânşi erau pentru banchet şi înscrierea în examen, deşi admit că nu au chitanţă în acest sens.
 
Poliţiştii au arestat până acum trei eleve şi ulterior au reţinut cele două diriginte ale lor care urmează să ajungă în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Toate cele cinci persoane riscă ani buni după gratii pentru luare şi dare de mită şi trafic de influenţă.

Ministerul Educaţiei face o anchetă proprie în cazul elevelor arestate pentru şpagă la examen



 

×
Subiecte în articol: trafic de influenta mita
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close