Antena 3 CNN Actualitate Marea traversare a Canalului. Mii de camioane blocate la Dover au părăsit Marea Britanie

Marea traversare a Canalului. Mii de camioane blocate la Dover au părăsit Marea Britanie

Peste 4.500 de camioane dintre cele blocate de mai multe zile în portul Dover din Anglia au traversat vineri Canalul Mânecii după ce au fost trimişi militari suplimentari pentru a accelera testarea pentru coronavirus.

Marea traversare a Canalului. Mii de camioane blocate la Dover au părăsit Marea Britanie
de Adrian Iclozan    |    25 Dec 2020   •   22:13

Anunţul a fost făcut de ministrul britanic al Transporturilor, Grant Shapps, citat de presa internaţională.

Serviciile de feribot între Dover şi portul Calais din Franţa s-au reluat joi, punându-se astfel capăt blocadei pe care Franţa a impus-o timp de mai multe zile, ca măsură de precauţie după descoperirea unei noi tulpiini de coronavirus în Anglia.

Blocada de la Dover: 10 mii de teste şi doar 24 de cazuri de COVID

Ministrul britanic al Transporturilor a scris vineri pe Twitter că au fost efectuate peste 10.000 de teste pentru coronavirus în rândul şoferilor de camion şi că doar 24 dintre acestea au fost pozitive.

Marea Britanie a trimis un număr suplimentar de militari pentru a ajuta la reducerea cozilor formate de TIR-urile conduse de şoferi care aşteptau să fie testaţi pentru COVID-19 înainte de a li se permite să se îmbarce pe feriboturile pentru traversarea Canalului.

Conform presei britanice, 800 de militari suplimentari au fost trimişi pentru a-i sprijini pe cei 300 desfăşuraţi deja la faţa locului.

Militarii au verificat documentele camioanelor şi şoferilor la intrarea în port.

Guvernele francez şi britanic au convenit, marţi, să pună capăt blocadei, dar autorităţile britanice au precizat că va fi nevoie de mai multe zile pentru repunerea în circulaţie a miilor de camioane blocate în apropiere de Dover.

×
Subiecte în articol: camioane Dover blocadă Canalul Manecii
Parteneri
Motivul pentru care verișorul Raisei ar fi ucis-o pe fetița de doi ani
x close