Antena 3 CNN Actualitate Doza patru de vaccin împotriva COVID-19, în Israel, pentru pacienții cu sistemul imunitar slăbit

Doza patru de vaccin împotriva COVID-19, în Israel, pentru pacienții cu sistemul imunitar slăbit

Israelul va administra a patra doză de vaccin împotriva COVID-19 pacienţilor cu sistemul imunitar slăbit, în cadrul unui studiu prin care se urmărește verificarea eficienței unei a patra doze în combaterea noii variante COVID-19, Omicron.

Doza patru de vaccin împotriva COVID-19, în Israel, pentru pacienții cu sistemul imunitar slăbit
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    31 Dec 2021   •   00:06

Mai mulți angajați din domeniul sănătății au fost vaccinați luni cu a patra doză de vaccin împotriva COVID-19, iar rezultatele studiului sunt așteptate în două săptămâni.

Un grup de experți al Ministerului Sănătății a recomandat săptămâna trecută ca Israelul să administreze al patrulea vaccin, cu serul produs de Pfizer, lucrătorilor medicali și persoanelor de peste 60 de ani sau cu sistemul imunitar slab.

Directorul general al Ministerului Sănătății, Nachman Ash, a cărui aprobare este necesară pentru a începe vaccinarea cu a patra doză, nu a anunțat imediat o decizie, unii experți susținând că nu există suficiente date științifice pentru a justifica al patrulea vaccin, transmite Reuters.

Acesta a declarat într-o conferință de presă, joi, că a decis ca, deocamdată, un al doilea rapel să fie administrat doar persoanelor imunodeprimate, cum ar fi pacienții cu cancer și beneficiarii de transplant de organe.

Citește șiPrimele pastile anti-COVID-19 de la Pfizer au ajuns în Israel. Eficiență ridicată în reducerea spitalizărilor

×
Subiecte în articol: vaccin COVID-19 Israel
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close