Antena 3 CNN Actualitate Primele pastile anti-COVID-19 de la Pfizer au ajuns în Israel. Eficiență ridicată în reducerea spitalizărilor

Primele pastile anti-COVID-19 de la Pfizer au ajuns în Israel. Eficiență ridicată în reducerea spitalizărilor

Prima tranșă de pastile anti-Covi19, Paxlovid, produse de Pfizer, au ajuns joi în Israel, pe fondul creșterii accelerate a cazurilor de Covid-19 în țară. Autoritățile din domeniul sănătății au raportat miercuri aproape 4.000 de cazuri noi, cele mai mari cifre din septembrie.

Primele pastile anti-COVID-19 de la Pfizer au ajuns în Israel. Eficiență ridicată în reducerea spitalizărilor
Sursa foto: Facebook
de Adelina Miron    |    30 Dec 2021   •   22:33

Pastilele sunt recomandate persoanelor cu simptome ușoare și moderate de COVID-19, predispuse la dezvoltarea unei forme grave de boală, potrivit Euronews. Administrarea pastilelor trebuie începută cât mai curând din momentul contractării virusului, în termen de cinci zile de la debutul simptomelor.

„Dacă aștepți până când începi să rămâi fără suflare, ai ratat deja în mare măsură fereastra în care aceste medicamente sunt de ajutor”, a declarat un specialist în boli infecțioase la Duke University Hospital, pentru Euronews.

Studiile au demonstrat că tratamentul reduce spitalizările și decesele Covid cu 88% în rândul persoanelor expuse riscului, blocând capacitatea virusului de a se replica.

„Suntem primii din lume (n.r. în afara Statelor Unite) care primesc transporturi de pastile”, a spus prim-ministrul Naftali Bennett reporterilor, marți.

Acesta a precizat că decizia de a limita considerabil călătoriile pe calea aerului pentru a opri răspândirea variantei Omicron „ne-a câștigat cinci săptămâni de timp și ne-a oferit un avantaj față de alte națiuni, care se luptă simultan cu variantele Delta și Omicron”, potrivit Times of Israel.
 

×
Subiecte în articol: pastile Pfizer COVID-19 Israel Paxlovid
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close