Antena 3 CNN Actualitate Dr. Adrian Marinescu, avertisment pentru părinți înainte de anul școlar! Ce avem de făcut toți

Dr. Adrian Marinescu, avertisment pentru părinți înainte de anul școlar! Ce avem de făcut toți

Avertisment important din partea medicilor în contextul în care începe anul școlar în mai puțin de trei săptămâni. Aceștia spun că părinții care trebuie să completeze declarații despre starea de sănătate a copiilor trebuie să fie foarte atenți la diferența dintre gripă, viroză și COVID-19. Este însă destul de greu, pentru că cele trei boli au simptome similare.

Dr. Adrian Marinescu, avertisment pentru părinți înainte de anul școlar! Ce avem de făcut toți
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Țigănilă    |    24 Aug 2020   •   12:00

Părinții trebuie să învețe care sunt diferențele între gripă, viroză și COVID-19. Un procent important nu are deloc simptomatologie, iar în cazul lor doar măsurile de prevenție sunt cele care ne feresc.

Dacă vorbim de simptomatologie, de multe ori lucrurile sunt relativ comune. ”În momentul în care vorbim de pierderea gustului și mirosului, simptome care apar destul de repede, sau simptomatologie respiratorie cu o lipsă de aer, ar putea să ne ducă cu gândul la SARS-COV-2”, declară medicul Adrian Marinescu, medic infecţionist de la Institutul Matei Balş.

Ce au de făcut părinții 

Potrivit medicului, este important ca în momentul în care cel mic are o simptomatologie primul lucru care trebuie făcut este să fie izolat și să ajungă din nou în comunitate doar după ce lucrurile se lămuresc pentru a nu exista riscul de transmitere!

Cel mai important este să ne gândim la vaccinarea antigripală!

E modalitatea cea mai importantă care ne ferește de gripă și în plus trebuie să ne gândim că dacă avem ghinionul să facem în același timp și gripă și COVID-19 riscul de a face o formă severă e mult mai mare. Copilul trebuie să stea acasă până când lucrurile se lămuresc, iar părintele trebuie să comunice cu pediatrul sau cu medicul de familie și să apeleze la serviciul 112 atunci când e nevoie”, a mai spus Adrian Marinescu.

Avertisment pentru părinți înainte de anul școlar

Avertisment pentru părinți înainte de anul școlar

Medicul Adrian Marinescu recomandă prudență pentru ca școala să fie un mediu sigur. ”Faptul că la un moment dat părinții vor monitoriza ce se întâmplă cu cei mici este un lucru bun, pentru că ei îl văd în permanență pe cel mic și își dau seama primii de o simptomatologie. Dacă ar ajunge la școală se pune problema de triaj și lucrurile poate ar fi mai puțin clare”, a mai spus el.

Întrebat cum ar trebui să se protejeze cei mici la școală, medicul Adrian Marinescu a spus că e vorba de același măsuri de protecție - distanțare, evitarea contactului, reguli de igienă și mască.

Masca trebuie purtată corect! Se acoperă gura și nasul și să fie etanșă la nivelul feței, ca altfel degeaba o purtăm”, a precizat doctorul Marinescu.

Citiți și:

Adevărul despre bilanţul zilnic de COVID, de la ora 13. Declaraţia neaşteptată făcută de dr. Adrian Marinescu

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close