Antena 3 CNN Actualitate Adevărul despre bilanţul zilnic de COVID, de la ora 13. Declaraţia neaşteptată făcută de dr. Adrian Marinescu

Adevărul despre bilanţul zilnic de COVID, de la ora 13. Declaraţia neaşteptată făcută de dr. Adrian Marinescu

România a depăşit pragul de 70.000 de bolnavi de coronavirus, iar zilnic media cazurilor noi de infectaţi sare de 1.000. Totuşi, medicii spun că nu aceasta este cifra reală, ci una mult mai mare şi ne explică şi de ce.

Adevărul despre bilanţul zilnic de COVID, de la ora 13. Declaraţia neaşteptată făcută de dr. Adrian Marinescu
Sursa foto: Antena 3
de Milena Niță    |    19 Aug 2020   •   12:50

"Dacă avem 1.000 de cazuri zilnic, ar trebui să ne gândim la un total de 10.000 de infectări pentru ziua respectivă. Anchetele epidemiologice nu sunt rapide, testarea nu este una extinsă, prin urmare, un asimptomatic poate umbla liber mult timp pe străzi. 

Dr. Marinescu: Numărul de infectări raportat în fiecare zi, la prânz, nu face decât să ne orienteze

Chiar și o oră poate fi mult, dacă merge în spații aglomerate și nu poartă mască. Așadar, numărul de infectări raportat în fiecare zi, la prânz, nu face decât să ne orienteze", a declarat dr. Adrian Marinescu, potrivit wall-street.ro.

Medicul infecţionist de la Institutul Matei Balş spune, însă, că efectele restricțiilor impuse nu se văd, iar românii refuză să creadă că aceste reguli sunt pentru binele lor.

Dacă nu se face rapid ancheta epidemiologică, se formează un "bulgăre de zăpadă"

În plus, o altă problemă a ţării noastre o reprezintă focarele de COVID și lipsa de control a acestora în lupta cu coronavirusul.

"Regiunile cu focare au așa-numitele zone roșii. Sunt cămine de bătrâni, unde toți cei din instituție sunt infectați, spre exemplu. Ei bine, dacă ancheta epidemiologică nu este realizată eficient și rapid, se formează un bulgăre de zăpadă. Este descoperit un pacient infectat, iar lucrurile întârzie să apară. Contacții nu sunt descoperiți la timp, nu sunt izolați la domiciliu și își fac în continuare treburile (merg la cumpărături sau la serviciu). Astfel, se formează un bulgăre care se rostogolește. Prin urmare, nu există o frână a acestor focar", a atras atenţia medicul infecționist.
 

×
Subiecte în articol: coronavirus cazuri noi bilant
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close