Antena 3 CNN Actualitate Dr. Adrian Streinu-Cercel, previziuni despre pandemie şi vaccinuri: "Este un semnal de alarmă. Lumea trebuie să înțeleagă acest lucru"

Dr. Adrian Streinu-Cercel, previziuni despre pandemie şi vaccinuri: "Este un semnal de alarmă. Lumea trebuie să înțeleagă acest lucru"

"Cărțile încă nu s-au jucat, sunt departe de a se fi jucat, pandemia nu s-a terminat și lumea trebuie să înțeleagă acest lucru", spune prof. dr. Adrian Streinu-Cercel care a explicat la ce să ne așteptăm în perioada următoare în ceea ce privește pandemia COVID-19 şi vaccinurile.

Dr. Adrian Streinu-Cercel, previziuni despre pandemie şi vaccinuri: "Este un semnal de alarmă. Lumea trebuie să înțeleagă acest lucru"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    09 Mai 2022   •   21:12

„Ne îndreptăm către un nou vaccin, care va deveni un vaccin sezonier, cum este vaccinul gripal. În funcție de cum se reconfigurează SARS-CoV-2, o să știm în fiecare an cu ce tip de vaccin să ne vaccinăm. Deja nu mai este niciun secret din punctul de vedere al modului de producție pe bază de ARN mesager. În momentul de față, și pentru virusul gripal se lucrează la un vaccin pe bază de ARN mesager.

Adică lucrurile se schimbă și dinamica lor este foarte importantă”, a spus Adrian Streinu-Cercel potrivit dcnews.ro, subliniind că vaccinurile pe care le avem în momentul de faţă nu mai sunt de actualitate. 

"Pandemia nu s-a terminat și lumea trebuie să înțeleagă acest lucru"

„Nici anticorpii care sunt generați în timpul bolii nu sunt pereni. Cărțile încă nu s-au jucat, sunt departe de a se fi jucat, pandemia nu s-a terminat și lumea trebuie să înțeleagă acest lucru! Și, atunci, cel mai bun lucru este să ne protejăm, pentru că altceva la îndemână, în momentul de față, nu prea mai avem”, a mai spus Adrian Streinu-Cercel în cadrul emisiunii „Academia de Sănătate”, dând apoi exemplu Chinei care cu toate eforturile tot nu reușește să țină sub control explozia de îmbolnăviri

Beijingul nu renunță la politica "Zero COVID"

În ciuda valului popular de nemulțumire, Beijingul pare hotărât să păstreze politica "Zero COVID", argumentând că se previne astfel creșterea numărului de îmbolnăviri.

Politica "Zero COVID" implică intrarea orașelor chineze intră în lockdown chiar și atunci când numărul cazurilor nu se află în creștere alarmantă.

Shanghai nu este singurul oraș chinez afectat de pandemia de Covid.

În capitala Beijing, autoritățile au închis mai multe săli de fitness, mall-uri, săli de cinema și blocuri de apartamente, sperând să oprească răspândirea infectărilor.

Frustrarea crește, fiindcă mulți dintre locuitorii metropolei nu mai pot lucra.

Unii nu-și mai primesc salariile, membrii familiilor sunt forțați să trăiască separat, iar condițiile din centrele de izolare lasă de dorit. 

În acest context, dr. Adrian Streinu-Cercel a apreciat că Delta nu a dispărut cu totul.

"A fost o discuție interesantă de combinație între Delta și Omicron. În momentul de față, nu avem date suficiente să spunem că noua variantă Delta - Omicron va fi următoarea tulpină în circulație. Dar ce se întâmplă în China aduce în discuție acest lucru. Acolo s-au impus restricții, China face carantină adevărată, nu pe sistemul pleacă din carantină cine vrea. Și tot nu reușesc să țină sub control explozia de îmbolnăviri. Este un semnal de alarmă”, a mai explicat subliniat Adrian Streinu-Cercel.

Aproape 7.000 de persoane s-au vaccinat anti-COVID în ultima săptămână

Conform informării săptămânale privind vaccinarea împotriva COVID-19, în perioada 2 - 8 mai s-au vaccinat 6.875 de persoane.

929 dintre acestea sunt la prima doză.

În total, România are 8.126.799 de persoane vaccinate, dintre care cu schemă completă 8.106.873 și vaccinate cu doza de rapel 2.597.710.

Cu cea de-a patra doză s-au vaccinat 31 de persoane.

În total, din 27 decembrie 2020, s-au folosit 16.818.451 doze.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close