Antena 3 CNN Coronavirus Oameni arestați din cauza COVID, în China. Ce urmează la nivel mondial

Oameni arestați din cauza COVID, în China. Ce urmează la nivel mondial

Intervențiile autorităților chineze în vederea aplicării așa-numitei politici "Zero COVID" au escaladat noi praguri de violență.

Oameni arestați din cauza COVID, în China. Ce urmează la nivel mondial
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mai 2022   •   12:30

Presa internațională a difuzat imagini cu oameni în costume albe de protecție care sparg uși de locuințe în căutarea celor suspectați că încalcă regulile de carantinare.

Alte imagini arată cum protestatarii anti-lockdown sunt imobilizați și arestați, tot de către persoane în costume albe de protecție.

În ultima perioadă, locuitorii din Shanghai au început să strige la geam și să bată în tigăi în semn de protest.

Ei se plâng de accesul limitat la hrană iar unii spun că au dați afară din locuințe pentru dezinfecție.

Metropola chineză se află în lockdown de la începutul lunii trecute.

Autoritățile locale au ridicat garduri în fața blocurilor de locuințe, pentru a-i împiedica pe rezidenți să-și părăsească domiciliile.

Cei testați pozitiv sunt forțați să se interneze în centre de carantinare.

Beijingul nu renunță la politica "Zero COVID"

Frustrarea crește, fiindcă mulți dintre locuitorii metropolei nu mai pot lucra.

Unii nu-și mai primesc salariile, membrii familiilor sunt forțați să trăiască separat, iar condițiile din centrele de izolare lasă de dorit. 

În ciuda valului popular de nemulțumire, Beijingul pare hotărât să păstreze politica "Zero COVID", argumentând că se previne astfel creșterea numărului de îmbolnăviri.

Politica "Zero COVID" implică intrarea orașelor chineze intră în lockdown chiar și atunci când numărul cazurilor nu se află în creștere alarmantă.

Shanghai nu este singurul oraș chinez afectat de pandemia de Covid.

În capitala Beijing, autoritățile au închis mai multe săli de fitness, mall-uri, săli de cinema și blocuri de apartamente, sperând să oprească răspândirea infectărilor.

Oamenii, somați prin mesaje-text să se izoleze

Iar oamenii care au călătorit în zonele afectate de pandemie sunt somați prin mesaje-text să se izoleze până ce vor fi testați și vor primi rezultatele testelor.

"Bună ziua! Ați vizitat recent magazinul de tăiței cu carne de vită și pui fiert din comunitatea Guanghui L. Vă rugăm să vă deplasați imediat la locuința dumneavoastră sau la un hotel, să rămâneți acolo și să așteptați următoarele indicații în ceea ce privește testarea de Covid", spune un astfel de mesaj. 

În ultima duminică din aprilie, China a raportat  21.796 de cazuri noi de COVID, majoritatea asimptomatice.

La mijlocul lunii trecute aproximativ 400 de milioane de locuitori ai Chinei din circa 45 de orașe mari se aflau într-o carantină totală sau parțială.

×
Subiecte în articol: oameni arestați China shanghai COVID-19
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close