Antena 3 CNN Actualitate Dr. Rafila nu susţine închiderea şcolilor, dacă atingem 3 la mie: Sunt nişte cifre doar, trebuie analizată situația din fiecare unitate

Dr. Rafila nu susţine închiderea şcolilor, dacă atingem 3 la mie: Sunt nişte cifre doar, trebuie analizată situația din fiecare unitate

Medicul Alexandru Rafila spune că autorităţile nu trebuie să fie rigide atunci când vorbim de funcţionarea şcolilor, şi să se raporteze la nişte cifre, ci trebuie analizat fiecare caz în parte. În plus, mai susţine reprezentatul României la OMS, nu sunt diferenţe între pragul de 2,9 şi 3,1 la mie.

Dr. Rafila nu susţine închiderea şcolilor, dacă atingem 3 la mie: Sunt nişte cifre doar, trebuie analizată situația din fiecare unitate
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    16 Oct 2020   •   10:17

"Sunt niște parametri, o cifră, 3 la mie, incidența cumulată în ultimele 14 zile, dacă suntem sub 3 la mie păstrăm școlile în scenariul verde sau galben, dacă depășim trecem în scenariul roșu. Să știți că nu e nicio diferență între 2,9 și 3,1. Cred că ar trebui să fim puțin flexibili", a spus dr. Alexandru Rafila, reprezentatul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Medicul recomandă ca fiecare caz să fie analizat și că "nu trebuie să ne raportăm doar la niște cifre".

"Sigur că trebuie analizată situația din fiecare școală și cine merge la școală, câți copii sunt în școală, dacă sunt școli de proximitate. Dacă, de exemplu, 95% din elevii unei școli locuiesc în prejma școlii și se deplasează pe jos la școală, eu acea școală nu aș închide-o. 

Dr. Rafila: Nu trebuie să ne raportăm doar la niște cifre, trebuie analizată situația din fiecare școală

Dacă școlile însă sunt la distanță, 30-40% din elevi vin cu mijloace de transport în comun, aglomerează traficul, atunci acolo probabil e bine să închizi școala două săptămâni, să reduci transmiterea în comunitate. 

(...) Trebuie să fim flexibili, să fim creativi, încât viața noastră să fie cât mai apropiată de normal, nu trebuie să fim rigizi, să ne raportăm doar la niște cifre, fără să ne gândim ce este în spatele lor", a mai spus medicul.

Monica Anisie: Şcolile se pregătesc de scenariul roşu

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat, joi, că şcolile din Bucureşti se pregătesc de scenariul roşu, pentru că ne apropiem de indicele de 3 la mie în ce priveşte cazurile de coronavirus.

În acest context, a început şi distribuirea tabletelor în şcoli, pentru ca elevii să poată face de acasă cursuri online.

COVID-19 în România

Joi a fost a doua zi în care s-au înregistrat peste 4.000 de cazuri noi de COVID-19 în România. Sunt 4.013 cazuri și 73 de decese în ultimele 24 de ore, iar în secțiile de terapie intensivă sunt peste 720 de bolnavi.

Până joi, în România au fost confirmate 168.490 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, iar 5.674 de oameni au murit din cauza COVID-19.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: coronavirus şcoli
Parteneri
Fenomenul ciudat apărut pe cerul Turciei înainte de cutremur
x close