Antena 3 CNN Actualitate Dragnea: Și Iohannis poate fi chemat în comisia de anchetă. Kovesi nu e obsesia mea

Dragnea: Și Iohannis poate fi chemat în comisia de anchetă. Kovesi nu e obsesia mea

Dragnea: Și Iohannis poate fi chemat în comisia de anchetă. Kovesi nu e obsesia mea
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de M.Z.    |    27 Apr 2017   •   13:15

Președintele PSD, Liviu Dragnea, cel care ar urma să fie președintele comisiei de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, a spus, joi, că la audieri ar putea fi chemat și președintele Klaus Iohannis, însă cât privește șeful DNA, a precizat că ”Laura Kovesi nu este obsesia lui”.

De asemenea, Liviu Dragnea a subliniat că Laura Codruța Kovesi nu este obsesia lui: „Laura Codruța Kovesi nu este obsesia mea. Nu mă interesează ce face doamna Kovesi”.

Liderul PSD a precizat că oricine a fost implicat în scandalul alegerilor prezidențiale din 2009 trebuie să vină la audieri în comisie, precizând că este inadmisibil să refuzi acest lucru.

”Și Klaus Iohannis poate fi anchetat în comisie”, a arătat președintele PSD.

Întrrebat de presă, dacă șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, va fi invitată la audieri în această comisie, Dragnea a răspuns: 

„Laura Codruța Kovesi nu este obsesia mea. Nu mă privește ce face Laura Kovesi. Am văzut declarațiil lui Tudorel Toader în care explica faptul că nu poate fi chemat un magistrat, un procuror de exemplu, să fie anchetat despre un dosar anume, dar poate fi chemat un magistrat să răspundă la niște întrebări despre anumite conjuncturi care nu au nicio legătură cu activitatea profesională”, a spus Dragnea.

”Cred că toți cei care au participat la acea întâlnire trebuie să vină să lămurească lucrurile. Poate a fost o conincidență și lucrurile au fost în regulă, dar trebuie lămurit”, a adăugat șeful PSD.

Parchetul a anunțat luni că a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări „in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și falsificarea documentelor și evidențelor electorale, în dosarul care vizează alegerile prezidențiale din 2009.

Dosarul a fost deschis în urma unor dezvăluiri făcut de jurnalistul Dan Andronic. Acesta a spus că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidențiale, înalți demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea. El a susținut că Laura Kovesi și Coldea erau preocupați de câștigarea scrutinului de către Traian Băsescu.

Scandalul fraudării alegerilor din 2009 ajunge în Parlament. Kovesi, Coldea și Maior, audiați

În replică, fostul vicepremier Gabriel Oprea a declarat că întâlnirea organizată la el acasă a fost o „simplă cină”, unde i-a invitat pe George Maior, Vasile Dîncu, Anghel Iordănescu, Dan Andronic şi Neculai Onţanu. Gabriel Oprea a evitat de mai multe ori să spună dacă la acea întâlnire au fost prezenţi Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi.

Traian Băsescu, după ce Parchetul General a deschis dosar penal referitor la alegerile din 2009: „Este clar că a fost blocată comisia parlamentară. Este un joc”

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close