Antena 3 CNN Actualitate Dragoş Petrescu, preşedintele HORA, despre redeschiderea restaurantelor: ''Este o veste bună, însă privim cu foarte mare reținere următoarele luni''

Dragoş Petrescu, preşedintele HORA, despre redeschiderea restaurantelor: ''Este o veste bună, însă privim cu foarte mare reținere următoarele luni''

Dragoş Petrescu, preşedintele HORA (patronatul hotelurilor şi restaurantelor din România), a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre măsurile pe care trebuie să le respecte clienţii care de luni vor putea merge în restaurante.

Dragoş Petrescu, preşedintele HORA, despre redeschiderea restaurantelor: ''Este o veste bună, însă privim cu foarte mare reținere următoarele luni''
Sursa foto: Pixabay
de Iulia Gorgorin    |    22 Ian 2021   •   21:05

Restaurantele se redeschid în Bucureşti, de luni, dar în limita a 30% din capacitate. Tot luni se vor redeschide și cinematografele, teatrele şi sălile de jocuri.

Decizia a fost luată de Comitetul Municipal pentru situaţii de urgenţă, în ciuda unui avertisment al ministrului Sănătăţii, care a cerut amânarea relaxării.

Dragoş Petrescu, preşedintele HORA, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre regulile pe care trebuie să le respecte clienţii care vor putea reveni de luni în restaurante.

''Avem nevoie de predictibilitate, pentru că lipsa ei este foarte dificilă pentru o industrie cum este cea a nostră. Restaurantele nu pot fi deschise și închise la fel ca și o umbrelă. Este o veste bună, într-adevăr, însă privim cu foarte mare reținere următoarele luni.

Ce măsuri va lua Dragoș Petrescu în restaurantele sale

Avem un exercițiu deja bine pus la punct, pe principiu o masă da, una ba, acolo unde a fost vorba de 50% din capacitate, iar acum va fi la fel de simplu. O masă da, două mese nu. Problema noastră nu este capacitatea redusă. Deloc, pentru că nu există un aflux de clienți deosebită în restaurante. Ce ne interesează cel mai mult e mesajul de încredere, iar asta pentru industria ospitalității este extrem de important. Faptul că deschidem luni reprezintă un mesaj de încredere pentru angajații noștri și pentru clienții noștri.

''Masca este cel mai importat ingredient''

Avem acest set de măsuri de care antreprenorii din industria restaurantelor sunt foarte conștienți. De respectarea acestor măsuri cu strictețe depinde viitorul industriei noastre. Așadar, masca este cel mai importat ingredient și primul, iar masca trebuie purtată permenent în interiorul sau în exteriorul restaurantelor. Doar în momentul în care te așezi la masă și iei masa, atunci poți da masca jos. Este foarte important să se respecte această regulă. Este foarte important să se respecte distanțarea socială, respectiv o masă da, două nu, cât timp suntem în intervalul 1,5-3 la mie, conform legii. Este foarte important să păstrăm distanţarea între mese, aşa cum este ea stabilită astăzi, la minimum 2 metri. Acest aspect este reglat dacă tu respecţi principiul o masă da, două mese ba'', a spus Dragoş Petrescu, preşedintele HORA.

×
Subiecte în articol: Dragoş Petrescu restaurante HORA
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close