Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Șefa DNA recunoaște că Antena 3 nu trebuie evacuată

Sinteza zilei: Șefa DNA recunoaște că Antena 3 nu trebuie evacuată

Sinteza zilei: Șefa DNA recunoaște că Antena 3 nu trebuie evacuată
18 Feb 2016   •   22:32
Realizatorul emisiunii Sinteza Zilei, Mihai Gâdea, a citit joi, un fragment dintr-un interviu dat de șefa DNA, în care Laura Codruța Kovesi vorbește de posibilitatea închirierii unui imobil, în cazul în care există asupra lui dreptul de preemțiune, așa cum se întâmplă în cazul Antena 3.
 
Potrivit inteviului citit la Sinteza Zilei, șefa Direcției Naționale Anticorupție spune că, în cazul Antena 3, confiscarea terenurilor și clădirilor care au aparținut ICA nu vizează posturile TV care au aparținut lui Dan Voiculescu.
 
Mai mult, Kovesi spune că ele nu au fost parte în dosar și sunt chiriașe în clădirile companiei Grivco.
 
Astfel, mai spune șefa DNA, dacă un imobil e preluat de un nou proprietar, există posibilitatea ca noul proprietar să prelungească contractul de închiriere, dacă acesta nu este expirat sau nu a fost încălcat.
 
”Deci, recunoaște dreptul de preemțiune”, a concluzionat Mihai Gâdea. 
 
Se știe faptul că Antena are drept de preemțiune asupra sediilor din Băneasa, iar în urma zecilor de cereri adresate de trust în acest sens, nu am primit niciun răspuns. Până luni. Atunci, ANAF a venit cu patru mașini și 11 indivizi la sediul din Băneasa, a pozat și legitimat angajați și a adus notificarea prin care toate cele cinci posturi Intact trebuie să evacueze sediile în cinci zile.


Mihai Gâdea a anunțat luni, în emisiunea 100 de Minute, că emisia televiziunii Antena 3 este amenințată. Inspectorii ANAF au transmis că, în cel mult cinci zile, clădirile în care funcționează Antena 3 vor fi evacuate
 
Fiscul şi-a trimis echipe de agenţi care au luat la verificat birou cu birou sediul administrativ al Antenei 3 din strada Gârlei. 
 
O acţiune în forţă, prin care inspectorii ANAF le-au anunţat oamenilor evacuarea în cinci zile a imobilelor în care funcţionează televiziunile trustului intact.
 
În aproape un an şi jumătate, de când a fost dată sentinţa prin care clădirile televiziunilor Intact au fost confiscate, Antena 3 a făcut peste 20 de solicitări la Ministerul de Finanţe pentru a putea rămâne cu chirie în aceste sedii, aşa cum şi alte televiziuni stau cu chirie la stat. Nu a existat însă niciun răspuns.
 
Autorităţile care au comandat această evacuare ştiu însă foarte bine că nu se poate muta o televiziune în cinci zile, cu tone de aparatură şi kilometri de cabluri. 
 
În plus, o astfel de mişcare pune sub semnul întrebării şi situaţia celor câteva mii de angajaţi ai trustului.
 
Antena 1 funcţionează de 22 de ani în sediul de pe şosesua Bucureşti Ploieşti, iar Antena 3 de 11 ani. Clădirea a fost modernizată şi adaptată necesităţilor unui post tv, iar investiţia se ridică la milioane de euro.

×
Parteneri
El este Florin, unul dintre morții din explozia de la Călimăneşti
x close