Antena 3 CNN Actualitate Povestea mamei bolnave pe care DSP refuză să o testeze. Are 15 simptome, dar autorităţile o ignoră cu desăvârşire

Povestea mamei bolnave pe care DSP refuză să o testeze. Are 15 simptome, dar autorităţile o ignoră cu desăvârşire

O femeie cu doi copii a fost refuzată de DSP pentru testarea COVID pe motiv că "nu are simptome". În realitate, femeia prezintă nu mai puţin de 15 semnalmente care pot fi asociate bolii.

Povestea mamei bolnave pe care DSP refuză să o testeze. Are 15 simptome, dar autorităţile o ignoră cu desăvârşire
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    26 Noi 2020   •   13:45

Cererea de testare a fost făcută de către medicul de familie, conform procedurilor. După nenumărate insistenţe femeia a fost consultată de un medic de la ambulanţă care a diagnosticat-o cu pneumonie interstiţială, dar tot nu a testat-o de coronavirus.

"Am simptome specifice COVID-ului - febră, dureri de cap, de ochi, dureri musculare în tot corpul, arsuri şi dureri în piept şi gât, frioane, miros şi gust diminuat" - povesteşte femeia ignorată de DSP. 

După ce a sunat la 112, femeia bolnavă a fost direcţionată spre medicul de familie. Acesta la rândul lui a sunat şi el la 112, dar i s-a transmis că pacienta nu are suficiente simptome pentru a veni un echipaj să îi facă testul acasă.

Cum şi soţul femeii nu se simţea nici el bine, până la urmă a venit o ambulanţă, au fost consultaţi, dar nu şi testaţi.   

Contactată de Antena3, Ioana Loghin, Directorul DSP Prahova spune că nu cunoaşte speţa în sine, dar procedura generală prevede că testarea unui pacient suspect se face conform procedurilor de caz. DSP-ul nu are competenţăde a interveni în deciziile medicale, a mai declarat Ioana Loghin, care a refuzat să comenteze "o situaţie despre care nu ştie nimic". 

×
Subiecte în articol: dsp COVID-19
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close