Antena 3 CNN Actualitate Dublă înfrângere pentru Nicuşor Dan la Tribunalul Bucureşti | Anularea PUZ-urilor pentru Sectorul 2 şi Sectorul 4 a fost respinsă

Dublă înfrângere pentru Nicuşor Dan la Tribunalul Bucureşti | Anularea PUZ-urilor pentru Sectorul 2 şi Sectorul 4 a fost respinsă

Nicuşor Dan a suferit o dublă înfrângere la Tribunalul Bucureşti, acolo unde judecătorii au respins anularea PUZ-urilor sectoarelor 2 şi 4 ale Capitalei.

Dublă înfrângere pentru Nicuşor Dan la Tribunalul Bucureşti | Anularea PUZ-urilor pentru Sectorul 2 şi Sectorul 4 a fost respinsă
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandra Pandrea
de Georgiana Adam    |    28 Feb 2023   •   19:35

Astăzi, judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis să respingă anularea dispusă de Nicuşor Dan pentru PUZ Sector 2 şi PUZ Sector 4, astfel că planurile urbanistice zonale ale celor două sectoare au fost repuse în drepturi, potrivit gandul.ro.

"Respinge ca neîntemeiate excepţiile lipsei calităţii procesuale active, lipsei interesului în promovarea acţiunii, inadmisibilităţii pentru nerespectarea specialităţii capacităţii de folosinţă a reclamantei şi lipsei calităţii procesuale pasive a Municipiului Bucureşti. Admite cererile de intervenţie accesorie. Respinge ca neîntemeiată acţiunea. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 28.02.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.
Document: Hotărâre – 28.02.2023”, au decis judecătorii Tribunalului București în cazul "PUZ coordonator Sector 2”.

Ca şi în cazul PUZ Sector 2, judecătorii au respins "ca neîntemeiate" excepţiile ridicate, precum şi acţiunea din instanţă.

”Respinge ca neîntemeiate excepţiile nulităţii cererii pentru nemotivare, lipsei calităţii procesuale active, lipsei interesului în promovarea acţiunii, inadmisibilităţii pentru nerespectarea specialităţii capacităţii de folosinţă a reclamantei, inadmisibilităţii pentru neintroducerea în cauză a beneficiarilor, lipsei interesului formulării cererii de suspendare, inadmisibilităţii cererii de suspendare şi lipsei calităţii procesuale pasive a Municipiului Bucureşti. Admite cererile de intervenţie accesorie. Respinge ca neîntemeiată acţiunea. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 28.02.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei. Document: Hotărâre – 28.02.2023”, au decis judecătorii Tribunalului București în cazul "PUZ coordonator Sector 4".

Citeşte şi: Nicuşor Dan, frâna urbanismului din Capitală: Val de ilegalităţi cu PUZ-urile, în favoarea camarilei proprii

De când a devenit primar, Nicuşor Dan s-a asigurat că Bucureştiul rămâne fără reglementări urbanistice şi a blocat emiterea de noi Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) în Capitală, motiv pentru care procesul de autorizare a lucrălor de construcţii a fost aruncat într-un haos general.

"Instanța consideră că aceste două PUZ-uri, care sunt identice cu toate celelalte pe care el le-a anulat, profitând de faptul că și-au retras recursurile primarii de sector – le-a anulat prin mijloace dolosive, prin manopere, nu prin judecată corectă prin cele două căi pe care le permite legea, respectiv fond și recurs -, sunt perfect legale.

Pot fi depuse, imediat, de către titularii dreptului de proprietate asupra terenurilor din cele două sectoare, cereri pentru eliberarea certificatelor de urbanism, pentru obținerea de autorizații de construire, în baza reglementărilor PUZ coordonator Sector 2 și PUZ coordonator Sector 4. Adică în baza a ceea ce s-a gândit, cu 36 de avize, acorduri și studii, de către specialiști, în doi ani.

Practic, se revine la normal în două sectoare ale Municipiului București, ajungem, în fine, la normalitate. Ajungem la un lucru extraordinar, începem să eliberăm Bucureștiul de această pecingine useristo-nicușoristă, nici nu știu cum să îi spun, o nebunie", a explicat avocatul Radu Dinulescu pentru jurnaliştii de la Gândul.ro.

Vezi şi: Motivul pentru care Nicuşor Dan "frânează" urbanismul în Bucureşti: "Persoane apropiate lui au interese personale în menținerea valabilității PUZ ZCP"

De asemenea, Alexandru Pânișoară, președintele Asociației pentru Dreptul Urbanismului a explicat că "cea mai mare miză" pentru Nicuşor Dan este reprezentată de Sectorul 2.

"Sectorul 2 era cea mai mare miză pentru Nicușor Dan. Acolo a reclamat, dintotdeauna, cele mai mari așa-zise nereguli. Adevărul este că pe Sectorul 2 s-a concentrat cel mai tare, e mare interes acolo.

Începând de mâine dimineață, oricine depune o cerere de urbanism trebuie să o primească în baza PUG, fie că este vorba de PUZ Sector 2, fie că este vorba despre PUZ Sector 4", a declarat urbanistul Alexandru Pânișoară.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close