Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Nicuşor Dan, frâna urbanismului din Capitală: Val de ilegalităţi cu PUZ-urile, în favoarea camarilei proprii

Nicuşor Dan, frâna urbanismului din Capitală: Val de ilegalităţi cu PUZ-urile, în favoarea camarilei proprii

Urmare a demersurilor proprii sau ale ONG-urilor prietene, Nicușor Dan s-a asigurat că Bucureștiul a rămas fără reglementări urbanistice, aruncând într-un haos general procesul de autorizare a lucrărilor de construcții, transmit urbaniștii.

Nicuşor Dan, frâna urbanismului din Capitală: Val de ilegalităţi cu PUZ-urile, în favoarea camarilei proprii
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Ian 2023   •   21:56

Nicușor Dan a blocat emiterea unor Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) noi în București.

"Urmare a demersurilor proprii sau ale ONG-urilor prietene, Nicușor Dan s-a asigurat că Bucureștiul a rămas fără reglementări urbanistice, aruncând într-un haos general procesul de autorizare a lucrărilor de construcții. Practic, de când a devenit primar, Nicușor Dan a blocat emiterea de Planuri Urbanistice Zonale noi în capitala țării.

Nicușor Dan a refuzat să promoveze spre aprobare și cele aproape 70 de PUZ-uri care erau deja pe circuitul de aprobare în anul 2020, când acesta a câștigat alegerile locale și a devenit primar.

Mai mult, cu sprijinul politic al PNL, USR și PMP, Nicușor Dan a suspendat toate PUZ-urile coordonatoare de sector pe cale administrativă, iar apoi a coordonat activitatea partidului politic Uniunea Salvați România (USR) și a unor ONG- uri afiliate, pentru a ataca toate PUZ-urile coordonatoare în instanță, acestea aflându-se în prezent în diferite stadii de anulare sau suspendare", precizează urbaniștii contactați de Gândul.

Cum a transformat Nicuşor Dan Capitala în curte pentru afacerile camarilei lui

Documentațiile de urbanism aprobate la nivelul anului 2000 - PUG (Planul Urbanistic General) și Planul Urbanistic Zonal Zone Construite Protejate (PUZ ZCP) - sunt viciate.

Inspectoratul de Stat în Construcții a efectuat o analiză detaliată a legalității PUZ ZCP, la solicitarea a două ONG-uri, şi a descoperit că documentaţia nu are mai nimic ca şi element de legalitate.

Citeşte şi: Nicușor Dan, prima declarație despre moartea Anei Oros, la nouă zile după ce a fost ucisă de câini: "Ne confruntăm cu o nouă provocare"

Paul Racoviţă, directorul Inspectoratului de Stat în Construcţii, a declarat luni seară, la Antena 3 CNN, că a cerut Primăriei Capitalei să pună la dispoziţie documentele acestui PUZ, certificate conform cu originalul, aşa cum ar fi trebuit ele să existe, iar Primăria Capitalei a transmis că nu deţine aceste documente.

"Efectele sunt dezastruoase vizavi de tot ce înseamnă procesul de autorizare pe aceste zone, pornind din anul 2000 încoace", a mai spus Paul Racoviţă, luni seară, în direct la emisiunea "În faţa naţiunii".

Aflaţi mai multe informaţii urmărind materialul video de mai jos!

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close