Antena 3 CNN Actualitate Nicușor Dan, prima declarație despre moartea Anei Oros, la nouă zile după ce a fost ucisă de câini: "Ne confruntăm cu o nouă provocare"

Nicușor Dan, prima declarație despre moartea Anei Oros, la nouă zile după ce a fost ucisă de câini: "Ne confruntăm cu o nouă provocare"

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni, într-o conferință de presă, că administrația locală se confruntă cu o nouă provocare, făcând referire la problema câinilor fără stăpân.

Nicușor Dan, prima declarație despre moartea Anei Oros, la nouă zile după ce a fost ucisă de câini: "Ne confruntăm cu o nouă provocare"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandra Pandrea
de Ştefan Petrică    |    30 Ian 2023   •   15:51

"Ne confruntăm cu un nou val de câini care încep să fie abandonați de proprietarii speriați de eventualele amenzi pe care autoritățile ar putea să le dea pentru faptul că nu i-au microcipat și sterilizat până acum", a declarat Nicușor Dan în conferința de presă de luni.

Primarul Capitalei vrea să transmită stăpânilor de câini că aceștia nu vor fi sancționați înainte de a le oferi posibilitatea de sterilizare a animalelor.

"Vreau să-i asigur pe bucureșteni că nu-i vom sancționa înainte de a le oferi posibilitatea de a microcipa și steriliza gratuit câinii pe care îi au în proprietate", a precizat Nicușor Dan.

Acesta a menționat faptul că în aceste zile există o nouă campania de sterilizare gratuită care merge din cartier în cartier.

"Vom sancționa pe aceia care se opun microcipării și sterilizării conform legii", a declarat Primarul Capitalei.

Citeşte şi: Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6: "Este un interes undeva ca să existe câini pe stradă" 

"Problema câinilor cuprinde trei componente. Este vorba de câinii fără stăpân care sunt colectați de pe raza Bucureștiului de către ASPA. A doua componentă, sunt câinii de proprietari care sunt lăsați în zona publică, iar ultima, și cea mai mare problemă este înmulțirea necontrolată a câinilor cu sau fără stăpân. Soluția este cea pe care au aplicat-o țările Europei Occidentale, și anume, să microcipăm și sterilizăm câinii cu stăpân din București și Ilfov.

Nicușor Dan a anunțat că va propune o sumă consistentă pentru microcipare și sterilizare, și una suficientă pentru extinderea capacității adăposturilor de câini.

Primarul General nu a vrut să vorbească despre cazul Anei Oros, spunând că nu intră într-un astfel de joc, de natură politică.

Nicușor Dan a fost întrebat dacă își dă demisia după tragedia de la Lacul Morii

Întrebat dacă s-a gândit la demisie după ce o femeie a murit ucisă de câini, acesta a declarat că are "un mandat de care încearcă să se țină".

"Eu am un mandat pe care bucureştenii mi l-au dat şi încerc zi de zi să mă ţin de acest mandat”, a răspuns primarul general al Capitalei, întrebat dacă s-a gândit la demisie după ce Ana Oros a murit ucisă de câini, în zona Lacul Morii.

Primarul a reacționat după nouă zile de la decesul femeii și, întrebat despre acest interval de timp, a spus: „ca să verificăm o instituţie publică trebuie să ne uităm în documente. Sunt mii de documente. Sunt multe instituţii implicate, responsabile şi trebuie să evaluăm acest întreg peisaj”, a mai declarat Nicuşor Dan. 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close