Antena 3 CNN Emisiuni Exces de putere Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6: "Este un interes undeva ca să existe câini pe stradă"

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6: "Este un interes undeva ca să existe câini pe stradă"

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, spune că au început să reapară în Bucureşti foarte mulţi câini pentru că nu mai sunt prinşi şi nu sunt nici locuri suficiente în adăposturi.

Ciprian Ciucu
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Ian 2023   •   23:44

Sunt foarte puţini hingheri la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), acuză Ciprian Ciucu. Acesta anunţă că va face o plângere penală împotriva celor care "au deturnat" Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) de la misiunea sa.

"Când ai 90 de prinzători și reduci organigrama la 10-12 oameni, nu ai cum. Au început să reapară câinii pe străzi pentru că a fost politica ASPA să nu-i mai prindă, nemaiavând unde să-i ducă în adăposturi pentru că nu s-a investit în adăposturi suficient, au dispus să nu-i mai prindă și au desființat efectiv un serviciu public. 

Mare atenție, legea spune că aceste servicii publice sunt permanente, adică nu doar la apel. Au dat afară toți cordonatorii. În acest moment, din trei servicii - două nu au șefi și unul, care are șef, este în concediu medical. Este serviciul operațional, serviciul de gestiune și serviciul de intervenții", a spus Ciprian Ciucu, vineri, la Antena 3 CNN.

"Îmi e milă de cei 10 oameni care sunt hăituiți, pentru că efectiv nu ai cum să acoperi tot Bucureștiul, pentru Dumnezeu, cu 10 oameni. Dar special au făcut acest lucru și au distrus acest serviciu", a mai spus primarul, acuzând că în spatele deciziilor luate de ASPA se află o miză financiară.

Citeşte şi: Hingherii ASPA, chemați de polițiștii locali din Sectorul 6 la capela unde era depusă Ana Oroș Daraban, au ajuns după 9 ore la solicitare și nu au găsit câinii

"Instituţiile de control să vină și să ia toate achizițiile și să vină cu un raport pe proceduri de achiziții. Să vedem pe ce s-au dus banii. S-au dus pe evenimente, pe pliante, s-au dus pe hrană foarte mulți, pe servicii veterinare, deci există interesul unora. (...) Este un interes undeva ca să existe câini pe stradă, aici este partea cinică.

Dacă n-ar fi acești câini pe stradă, anumite organizații care astăzi mă atacă pe mine foarte, foarte, foarte mult n-ar mai avea obiectul de activitate. Organizații care exportă câini, care duc câinii în strănătate, care luptă, care cer donaţii.

E rău, pentru că sunt unii sunt interesați să existe permanent surse de câini, aici este problema, și au început să apară iar câini în București", a mai spus primarul sectorului 6.

Potrivit primarului Ciucu, pe terenul unde o femeie a fost ucisă de câini în zona Lacul Morii sunt multe căi de acces, iar numărul de poliţişti locali este insuficient pentru păzirea acestora.

Edilul a mai declarat că nu a vorbit cu primarul general, Nicuşor Dan, după ce o femeie a fost ucisă de câini în zona Lacul Morii.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close