Antena 3 CNN Actualitate Imagini din satelit cu Dunărea. Efectele secetei sunt vizibile din spațiu

Imagini din satelit cu Dunărea. Efectele secetei sunt vizibile din spațiu

Imagini îngrijorătoare cu nivelul Dunării care a scăzut alarmant au fost surprinse din satelit.

Imagini din satelit cu Dunărea. Efectele secetei sunt vizibile din spațiu
Sursa foto: pixabay
de Silvia Preda    |    30 Aug 2022   •   16:20

Pe contul de Facebook Comisia Europeană în România au fost postate două fotografii surprinse de satelit, una din august 2021 si una din 2022, iar diferenţa nivelului Dunării este uriaşă.

În acest an, nivelul apei a scăzut la un minim istoric. Europa se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii cel puţin 500 de ani, 47% din teritoriul Europei este grav afectat de secetă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Deficitul grav de precipitații a afectat aproape toate râurile din întreaga Europă, cu un impact negativ asupra sectorului energetic, precum și asupra transportului fluvial.

Efectele secetei sunt vizibile din spațiu

Secetă în România. Suprafaţa agricolă afectată de secetă a depăşit 430.000 de hectare

Suprafaţa agricolă afectată de secetă a ajuns, luni, la 430.996 de hectare în 34 de judeţe, conform raportării centralizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Potrivit sursei citate, din această suprafaţă, 206.815 hectare au fost cultivate cu grâu şi triticale, 102.460 de hectare cu porumb, 49.400 de hectare cu floarea soarelui, 33.316 hectare cu orz, orzoaică, ovăz, secară, 31.714 hectare cu rapiţă, 11.316 hectare cu plante furajere, 9.398 hectare cu alte culturi, 7.504 hectare cu soia şi 874 hectare cu mazăre.

Dunărea secată poate fi traversată pe jos la Oltina, în Constanţa | Transportul fluvial este paralizat

Judeţele care au raportat până în prezent suprafeţe afectate de secetă sunt: Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea.

×
Subiecte în articol: Dunare seceta
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close