Antena 3 Actualitate După Adibas, Puna sau Nokla, chinezii copiază şi "Murfatlar Roumania"

După Adibas, Puna sau Nokla, chinezii copiază şi "Murfatlar Roumania"

29 Iun 2011   •   23:11
După Adibas, Puna sau Nokla, chinezii copiază şi "Murfatlar Roumania"
Sursa foto: Foto: photobucket.com

Adibas, Puna sau Nokla. Sunt deja celebrele chinezării care imită produse de firmă. O firmă din România a intrat în acest club select. Producătorul de vinuri Murfatlar. Culmea e că reprezentanţii nu sunt deloc deranjaţi de faptul că o firmă din China a împrumutat numele pentru produsul pe care îl vinde. Nu e vin, ci lipici. Cu o denumire puţin schimbată faţă de original. 

La un târg culinar din China un producător local a vrut să dea lovitura. Poate i-a plăcut vinul românesc atât de tare încât a preluat denumirea pentru lipiciul vândut.

Murfatlar Roumania poate i-a adus şi ceva bani. Dacă nu lui, sigur îi va aduce producătorului Murfatlar România. Cel de vin, nu de lipici.

Producătorii de echipamente sportive şi electrocasnice nu au fost la fel de bucuroşi când chinezii au vândut produse ca ale lor cu nume apropiate. ADIDAS a ajuns greu de prununţat: ADIDOS, DAIADS, SDIDSA. La fel şi PUMA: PMUA sau DAMA.  

De la echipamente sport inventivii chinezi au trecut la telefoanele NOKLA şi la parfumurile LOKASTA.

 

×
Subiecte în articol: China brand Adidas nike Nokia marfa

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close