Antena 3 CNN Actualitate După Şereş şi Păcuraru, Videanu, Stolojan şi Seculici ar putea fi şi ei urmăriţi penal

După Şereş şi Păcuraru, Videanu, Stolojan şi Seculici ar putea fi şi ei urmăriţi penal

După Şereş şi Păcuraru, Videanu, Stolojan şi Seculici ar putea fi şi ei urmăriţi penal
25 Aug 2008   •   14:32

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a anunţat că senatorii se reunesc marţi, începând cu ora 09:30, în şedinţă de plen, pentru a dezbate cazurile senatorilor Codruţ Şereş şi Paul Păcuraru. Nicolae Văcăroiu a mai declarat că rapoartele Comisiei Juridice, care a dat aviz favorabil pentru începerea urmăririi penale a celor doi senatori, au fost distribuite pentru consultare.

"Am distribuit tuturor senatorilor cele trei rapoarte ale Comisiei Juridice, cu cele trei hotărâri. Membrii Biroului Permanent şi liderii de grup au primit şi referatele sinteză ale Parchetului General, cu privire la solicitarea pentru începerea urmăririi penale. Începând cu ora 14:00, grupurile politice pot derula şedinţe, până mâine la 09:30", a declarat Văcăroiu.

Fostul ministru al Economiei, Codruţ Şereş, este acuzat în dosarul privatizărilor din energie. Este vorba despre un dosar deschis în noiembrie 2006, în care procurorii susţin că ar fi existat nereguli în privatizarea mai multor firme din domeniul energiei.

Comisia juridică a Senatului precizează în raportul "Electrica Muntenia Sud" vizându-l pe Codruţ Şereş că cercetarea penală trebuie extinsă "la toate persoanele a căror implicare sau legătură rezultă din interceptările analizate", dând exemplu pe Adriean Videanu, Gheorghe Seculici, Theodor Stolojan. "Cercetarea penală nu trebuie doar să continue, ci ea trebuie extinsă la toate persoanele a căror implicare sau legătură rezultă din interceptările analizate", se arată în raportul Comisiei juridice, citează Mediafax.

Senatorii jurişti dau, "cu titlu de exemplu, cazul foştilor miniştri de stat Adriean Videanu (şi în calitate de primar general al Capitalei), Gheorghe Seculici, Theodor Stolojan, precum şi o serie de secretari de stat din Ministerul Economiei şi Comerţului, Ministerul Justiţiei, al Comunicaţiilor şi din Ministerul Transporturilor, dar şi al altor persoane din apropierea Guvernului şi a Preşedintelui României", situaţii ce rezultă, potrivit raportului, din interceptările analizate.

În replică la raportul Comisiei Juridice a Senatului, prim-vicepreşedintele PD-L Adriean Videanu a declarat că citez "singura mea legătură cu Electrica Muntenia Sud este că plătesc factura de energie electrică de la mine de acasă la această companie". Preşedintele PD-L Arad, Gheorghe Seculici, a declarat că senatorii jurişti ar fi trebuit să îi trimită o informare oficială privind poziţia adoptată. "Nu vreau să comentez în niciun fel, câtă vreme este vorba doar de informaţii apărute în presă. Comisia ar trebui să îmi trimită o informare oficială privind poziţia adoptată", a spus Seculici.

De partea cealaltă, ministrul Muncii, liberalul Paul Păcuraru, este cercetat într-un dosar de corupţie. El este acuzat că ar fi intervenit pentru angajarea unei persoane în funcţia de şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, la rugămintea preşedintelui PNL Gorj, Dan Ilie Morega. Pentru acest serviciu el ar fi primit mită. El mai este acuzat de procurori că l-ar fi rugat, drept contraserviciu, pe Dan Ilie Morega să intervină la directorii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia şi ai complexelor Turceni şi Rovinari, să-i facă un favor fiului său.

Senatorii jurişti au căzut de acord, săptămâna trecută, să ceară începerea urmăririi penale în cazurile Paul Păcuraru şi Codruţ Şereş. Curtea Constituţională a stabilit pe 10 martie că Ministerul Public este obligat să ceară Parlamentului avizul pentru cercetarea miniştrilor sau foştilor miniştri, care au calitatea de parlamentar, atunci când demnitarii sunt vizaţi în cadrul unei anchete.

Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close