Antena 3 CNN Actualitate Ea este românca infectată cu varianta Omicron: "Nu am simptome. Mi-e un pic teamă de Omicron, dar sunt vaccinată"

Ea este românca infectată cu varianta Omicron: "Nu am simptome. Mi-e un pic teamă de Omicron, dar sunt vaccinată"

Daniela Boscor, pacienta confirmată cu Omicron după repatrierea din Africa de Sud, a povestit în exclusivitate pentru Antena 3 cum se simte şi cum a descoperit că a contactat virusul deşi era vaccinată.

Ea este românca infectată cu varianta Omicron: "Nu am simptome. Mi-e un pic teamă de Omicron, dar sunt vaccinată"
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Dec 2021   •   23:21

Primele două cazuri de infectare cu tulpina Omicron au fost confirmate în România la persoane repatriate din Africa de Sud, a anunțat sâmbătă seara Ministerul Sănătății.

Daniela Boscor, este una din pacienţii la care rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul „Cantacuzino”, care confirmă prezența noii tulpini Omicron. Românca a povestit în exclusivitate pentru Antena 3 cum se simte.

„Inițial am aflat de la televizor că la testul antigen am ieșit negativ toţi. Dimineața m-au sunat că sunt pozitivă. Nu am avut simptome. Nu am simptome de COVID, am simptome de răceală, pur şi simplu. Nas înfundat, putină răgușeală. Miros, gust am. Un pic m-am speriat. O să mă sune şi mâine să vadă dacă e nevoie de o evaluare. Nu ştiu ce o fi mâine.

Copilului o să îi facă test la 8 zile, la fel şi cumnatului meu cu care am călătorit. Şi el este negativ. Peste tot unde am fost se purta mască, ne dezinfectau nu ştiu. Este posibil să fi luat din avion că acolo au fost mai mulţi cetățeni din Polonia, Spania, Polonia,  Bulgaria,  au fost cei de la rugby toată echipa. Dacă se răspândește aşa de rapid este posibil", a spus Daniela Boscor confirmată cu noua tulpină Omicron în România. 

Daniela Boscor a călătorit la sfârşitul lunii noiembrie în Africa de Sud împreună cu fiul acesteia și a prins momentul închiderii traficului aerian, astfel că după demersurile efectuate de MAE, au venit cu avionul TAROM în care a venit şi echipa de rugby. Ea a fost confirmată pozitiv COVID, fiul acesteia nu. La aeroport a fost prezent și Raed Arafat.

Nicolae Ciucă, ședință de urgenţă cu responsabilii din sănătate, după confirmarea Omicron în România

Premierul Nicolae Ciucă a convocat pentru duminică o întâlnire cu ministrul Sănătății și cu reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență și ai Centrului de Control al Bolilor Transmisibile, după ce sâmbătă au fost confirmate primele cazuri de infectare cu Omicron în România.

„Am aflat în această seară despre confirmarea prezenței tulpinii Omicron în România. Mâine voi avea o întâlnire cu responsabilii gestionării acestei pandemii: ministrul sănătății, șeful DSU, directorul CNSCBT. Voi dispune măsuri în urma consultării cu specialiștii din domeniul sănătății și al situațiilor de urgență”, a anunțat Nicolae Ciucă sâmbătă seara.

Acesta spune că nicio clipă nu trebuie pierdută, niciun efort irosit pentru a proteja țara de o evoluție nedorită.

Institutul Național de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul „Cantacuzino”, care confirmă prezența noii tulpini Omicron la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021.

×
Subiecte în articol: romanca infectată omicron Daniela Boscor
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close