Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Ciucă, ședință de urgenţă cu responsabilii din sănătate, după confirmarea Omicron în România

Nicolae Ciucă, ședință de urgenţă cu responsabilii din sănătate, după confirmarea Omicron în România

Premierul Nicolae Ciucă a convocat pentru duminică o întâlnire cu ministrul Sănătății și cu reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență și ai Centrului de Control al Bolilor Transmisibile, după ce sâmbătă au fost confirmate primele cazuri de infectare cu Omicron în România.

Nicolae Ciucă, ședință de urgenţă cu responsabilii din sănătate, după confirmarea Omicron în România
Sursa foto: Facebook/Nicolae Ciucă
de Claudia Popovici    |    04 Dec 2021   •   22:46

„Am aflat în această seară despre confirmarea prezenței tulpinii Omicron în România. Mâine voi avea o întâlnire cu responsabilii gestionării acestei pandemii: ministrul sănătății, șeful DSU, directorul CNSCBT. Voi dispune măsuri în urma consultării cu specialiștii din domeniul sănătății și al situațiilor de urgență”, a anunțat Nicolae Ciucă sâmbătă seara.

Acesta spune că nicio clipă nu trebuie pierdută, niciun efort irosit pentru a proteja țara de o evoluție nedorită.

Institutul Național de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul „Cantacuzino”, care confirmă prezența noii tulpini Omicron la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021.

Potrivit Ministerului Sănătății, este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă Omicron în România
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close