Antena 3 CNN Actualitate Echipa 2Space va reprezenta România la cea mai mare competiție internațională de rachete: "Nu este prima noastră lansare"

Echipa 2Space va reprezenta România la cea mai mare competiție internațională de rachete: "Nu este prima noastră lansare"

Echipa 2Space va reprezenta România la cea mai mare competiție internațională de rachete, Cupa Space Port America.

Echipa 2Space va reprezenta România la cea mai mare competiție internațională de rachete: "Nu este prima noastră lansare"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Iun 2023   •   09:18

Echipa 2Space, formată din 30 de tineri, va reprezenta România la cea mai mare competiție internațională de rachete, Cupa Space Port America. 

Tinerii formează și prima echipă de studenți din Europa de Sud–Est care a proiectat, construit și lansat o rachetă la aproape 9.000 metri altitudine.

Cătălin Chelmuș, liderul 2Space, a povestit cum s-a pregătit echipa pentru această competiție și cum arată proiectul lor.

"Racheta cu care vom merge în America trece de trei metri. Este o rachetă supersonică, capabilă să zboare până la 10.000 de metri.

Citește și: Dispozitivele care ne ajută să avem o casă inteligentă şi pot fi controlate de la distanţă

Suntem prima echipă din România care participă la această competiție. Vor fi 126 de echipe, din 24 de țări.

Nu este prima noastră rachetă. Acum un an am avut prima lansare, prima din România și din sud-estul Europei", a spus Cătălin Chelmuș, lider 2Space.

Duminică, 11 iunie, va avea loc festivalul SpaceFest, organizat de Universitatea Politehnica, unde vor fi prezenți trei astronauți, printre care și Dumitru Prunariu.

×
Subiecte în articol: racheta competitie
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close