Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Dispozitivele care ne ajută să avem o casă inteligentă şi pot fi controlate de la distanţă

Dispozitivele care ne ajută să avem o casă inteligentă şi pot fi controlate de la distanţă

Timp de trei zile, Bucureştiul a fost capitala tehnologiei. De la încuietorile inteligente până la roboţii autonomi şi maşinile electrice de ultimă oră, pasionaţii de tehnologie au avut de unde alege. 

de Georgiana Adam    |    07 Iun 2023   •   13:58

Și device-urile care îţi transformă locuinţa în una inteligentă controlată de la distanţă au fost populare la Târgul de tehnologie. 

Cei mai importanţi producători de tehnologie s-au reunit la Bucureşti pentru a prezenta produsele anului 2023 pasionaţilor.

"Au fost câteva puncte principale de atracţie. Vorbim de soluţiile pentru automatizarea locuinţelor, vorbim de soluţii pentru nevăzători, ochelari super tehnologizaţi care îi ajută pe cei cu deficienţe de vedere să înţeleagă ce se întâmplă în jurul lor. 

Zona de gamming, dar şi roboţeii care se plimbe peste tot, au fost o atracţie", spune Alexandru Măxineanu, organizator.

Roboţii au fost vedetele acestui târg. Fie dacă sunt folosiţi în industria HORECA, fie pe post de elemente de marketing, costul lor a devenit unul relativ mic. 

Preţul unui astfel de robot se încadrează între 10.000 şi 13.000 de euro, dar pot fi şi închiriaţi lunar. 

Printre principalele atracții s-au numărat și sistemele smart home care îți permit să controlezi încuietorile și luminile locuinței. 

Până şi competiţiile auto s-au schimbat odată cu tehnologia. Sunetul de motoare turate ar putea deveni istorie în doar câţiva ani.

Peste 100 de companii și 30.000 de vizitatori au călcat pragul Bucharest Tech Week, cel mai amplu festival de tehnologie şi inovaţie din Europa Centrală şi de Est.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close