Antena 3 CNN Actualitate Ediție de weekend: Imagini inedite de la susținerea doctoratului lui Kovesi. Personaje surpriză care au participat la eveniment

Ediție de weekend: Imagini inedite de la susținerea doctoratului lui Kovesi. Personaje surpriză care au participat la eveniment

Ediție de weekend: Imagini inedite de la susținerea doctoratului lui Kovesi. Personaje surpriză care au participat la eveniment
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Oct 2016   •   11:21

Cătălina Porumbel a prezentat, la Ediție de weekend, de la Antena 3, imagini din ziua în care procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și-a prezentat teza de doctorat, la Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara.

În imaginile publicate în presa locală, în 6 decembrie 2011, Kovesi apare zâmbind și primind flori de la George Maior și generalul Florian Coldea.

”A fost foarte multă lume acolo”, a confirmat și jurnalistul Dragoș Boța, care a acoperit evenimentul și chiar a scris și un articol pe această temă.

Klaus Iohannis: Cine a plagiat, pleacă!

Aflat la Timișoara, președintele Klaus Iohannis a afirmat că o persoană aflată într-o funcție publică trebuie să demisioneze, atunci când se dovedește că a plagiat, fără să dorească să facă comentarii cu referire directă la situația șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

”Dacă o persoană publică a plagiat, trebuie să depășim această situație și persoana respectivă trebuie să plece din funcție. Indiferent cum se numește persoana. Nu vreau să personalizăm discuția pentru X sau Y. Cine a plagiat, pleacă! Plagiatul este o problemă mare a societății. Este o formă de hoție”, a spus Klaus Iohannis.

Teza mea este corectă!

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a afirmat că a lucrat şapte ani la teza sa de doctorat şi lucrarea a fost întocmită cu respectarea tuturor normelor ştiinţifice.

"Teza mea este corectă, este o teză pe care am muncit-o, am lucrat şapte ani la acest doctorat. Am multe articole publicate (...) pe care eu le-am indicat în teză. Cine are îndoieli cu privire la corectitudine nu are decât să facă sesizare. (...) Cine contestă să vină cu probe şi să facă sesizare", a spus Kovesi, la Europa FM.

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, la Parchetul General, un autodenunţ în care susţine că, împreună cu mai mulţi demnitari ai statului român, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Deputatul spune că, în 2012, el și alți înalți funcționari ai statului au făcut parte dintr-o Comisie tehnică a Consiliului Național de Etică, comisie care trebuia să stabilească dacă șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a plagiat în teza de doctorat sau nu.

Sebastian Ghiță spune că, de fapt, Comisia nu s-a întrunit.

×
Subiecte în articol: plagiat kovesi Kovesi Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close