Antena 3 CNN Actualitate Ediţie Specială: Epopeea imobiliară a lui Traian Băsescu, din 1980 până în prezent

Ediţie Specială: Epopeea imobiliară a lui Traian Băsescu, din 1980 până în prezent

Ediţie Specială: Epopeea imobiliară a lui Traian Băsescu, din 1980 până în prezent
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Sep 2014   •   22:51

Oana Stancu a prezentat, în "Ediţia Specială" de duminică seară, de la Antena 3, epopeea imobiliară a lui Traian Băsescu, care surprinde "slăbiciunea" preşedintelui pentru locuinţe de la stat.

1980: Apartament cu patru camere în Constanţa, repartiţie generoasă de la stat având în vedere numărul de membri în familie. A fost cumpărat de Traian Băsescu în 1992

1991: Vilă cu etaj în bd. Aviatorilor nr.57 , primită ca locuinţă de protocol de Traian Băsescu în baza susţinerii sale că va locui cu soţia şi fiicele, dar şi cu tatăl său pentru a spori numărul de camere. Vila era revendicată de pictoriţa Sabina Negulescu. Demnitarul comunist care o locuise până atunci s-a mutat imediat ce a aflat de revendicare, Băsescu Traian nu s-a mutat nici după ce casa a fost retrocedată prin sentinţă definitivă

1997: Traian Băsescu primeşte de la RAAPPS, în calitate de ministru al Transporturilor, un etaj din imobilul din Mareşal Prezen nr.4, lângă Arcul de Triumf. În 2000, ales primar general, refuză să predea imobilul sub pretext că nu are bani să-şi contruiască o casă.

August 2002:
pe când locuia încă în Mareşal Prezan, primarul Băsescu îşi repartizează singur casa din Ştefan Mihăileanu nr.2 (334 mp), deşi nu se încadra în criteriile prevăzute de lege pentru o casă de la primărie. Imediat face şi cerere să cumpere locuinţa.

Octombrie 2002:
Băsescu achiziţionează vila cu etaj din Bucureşti Ploieşti 137B şi o donează două săptămâni mai târziu fiicei sale Ioana

Februarie 2003: Primarul cumpără casa din Mihăileanu de la primăria pe care o conduce pe 19.000 de dolari, dar continuă să locuiască în vila din nordul Capitalei donată fiicei

Februarie 2005: Băsescu anunţă că dă înapoi casa din Mihăileanu, ceea ce nu se mai petrece niciodată

Iulie 2005: ales preşedintele României, se mută în reşedinţa oficială din Primăverii, Vila Lac 3, pentru care se fac investiţii în anii următori de 2.000.000 euro!

În cei zece ani de mandat Băsescu Traian a cerut renovarea Vilei Dante (1387 mp, teren de 5128 mp, piscină, sală de fitness, ieşire la lac) doar pentru a înota acolo.

El a cerut şi trecerea în regimul de protocol pentru preşedinte a vilei lui Ceauţescu din Covasna, vilelor de la Neptun, de la Predeal, palatului Foişor din Sinaia, domeniului de la Scroviştea şi palatului de la Olăneşti.

×
Subiecte în articol: Editie Speciala oana stancu
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close