Antena 3 CNN Actualitate Educație 23 de milioane de euro din fonduri europene pentru rechizite pentru copiii din familii dezavantajate

23 de milioane de euro din fonduri europene pentru rechizite pentru copiii din familii dezavantajate

23 de milioane de euro din fonduri europene pentru rechizite pentru copiii din familii dezavantajate
08 Aug 2019   •   18:09

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (AM POAD) din cadrul Ministerului Fondurilor Europene lansează în consultare publică ghidul solicitantului „Acordarea de materiale școlare”, informează Ministerul Fondurilor Europene. 

Scopul apelului este prevenirea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii de către copiii care fac parte din familii dezavantajate. Concret, apelul va finanța acordarea de materiale școlare copiilor din familii dezavantajate. Ei vor primi rechizitele la grădiniță sau la școală.

Apelul este lansat în contextul în care, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, aprox. 2% din copiii de 8 ani nu sunt înscriși la școală, iar ponderea crește la 5-6% în cazul copiilor de 10 ani. Totodată, principala cauză a abandonului şcolar este cea economică. Ministerul Educației Naționale estimează că doar 32% dintre copiii de etnie romă sunt înscriși la grădiniță, față de media națională de 77%, deoarece părinții nu le pot cumpăra haine și rechizite.

În cadrul apelului POAD, Ministerul Educației Naționale poate depune proiecte, în parteneriat cu inspectoratele școlare.

Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate finanțează reducerea lipsurilor alimentare și materiale cu care se confruntă persoanele din grupurile vulnerabile. Programul are o alocare de 518,8 milioane euro.

 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close