Antena 3 CNN Actualitate Educație Se caută 300 de profesori pentru un proiect de 11 milioane euro | Condiţiile anunţate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație

Se caută 300 de profesori pentru un proiect de 11 milioane euro | Condiţiile anunţate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație

Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație lansează un nou apel în cadrul proiectului „Standardizare și evaluare unitară pentru sistemul de educație preuniversitar – STANDEV”.

Se caută 300 de profesori pentru un proiect de 11 milioane euro | Condiţiile anunţate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație
Sursa foto: Agerpres
de Alexandra Dima    |    23 Ian 2023   •   10:53

Peste 300 de profesori urmează să fie selectați de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), pentru elaborarea standardelor de evaluare pentru învățământul primar și gimnazial, potrivit unui anunț al instituției.

Cadrele didactice interesate își pot depune dosarele în perioada 19 ianuarie – 1 februarie, conform calendarului. 

Apelul face parte din proiectul „Standardizare și evaluare unitară pentru sistemul de educație preuniversitar – STANDEV”, cofinanțat din Fondul Social European. În cadrul proiectului de peste 11 milioane de euro, vor fi elaborați și pilotați 25.200 de itemi. Conform unui comunicat, vor fi realizate câte 1260 de seturi de standarde curriculare de învățare și, respectiv, de evaluare (9 clase x 14 discipline (în medie) x 12 unități de învățare).

Standardele de evaluare ar fi trebuit să fie elaborate până în 2023. Conform documentului, obiectivul general al proiectului constă în „creșterea calității serviciilor educaționale în sistemul de învățământ preuniversitar prin elaborarea, implementarea, monitorizarea, evaluarea și revizuirea unui sistem național coerent și fiabil de standarde de învățare și de standarde de evaluare, construit pe bază de soluții digitale/de tip TIC, până în 2023”.

Citeşte şi: Jumătate dintre români nu au trecut de clasa a VIII-a! Suntem ultimii din UE la studii superioare

Persoanele declarate admise vor participa la o instruire (training) în vederea formării competențelor necesare pentru elaborarea de standarde curriculare de învățare și standarde de evaluare, respectiv testare standardizată. Vor fi selectate 180 de cadre didactice pentru elaborarea de standarde curriculare de învățare și standarde de evaluare, precum și 150 de cadre didactice pentru testare standardizată.

Dosarele vor fi încărcate de candidați prin platforma competente.rocnee.eu până la data de 1 februarie 2023, ora 23:59, la adresa: https://competente.rocnee.eu/apel2023_01_st/. Dosarele nu pot fi depuse fizic. Înregistrarea dosarelor este posibilă doar după crearea unui utilizator (user).

Tutorialul necesar înscrierii poate fi consultat aici

Calendarul apelului:

  • 19.01 – 01.02.2023: Depunerea dosarelor;
  • 02 – 14.02.2023: Evaluarea dosarelor, acordarea punctajelor și stabilirea ierarhiei candidaților;
  • 14.02.2023: Publicarea rezultatelor privind evaluarea calitativă a dosarelor;
  • 14.02.2023: Demararea procedurilor de întocmire a documentației de înregistrare a grupului țintă;

Ce condiţii specifice sunt necesare pentru aplicanţi

  • este cadru didactic;
  • este absolvent de studii superioare de lungă durată;
  • deține experiență dovedită în dezvoltarea, implementarea curriculumului și/sau evaluării la nivel primar gimnazial/gimnazial (de exemplu, autori de programe școlare; membri ai grupurilor de lucru pentru examene/concursuri/olimpiade; autori de manuale școlare sau alte auxiliare didactice aprobate, inclusiv în format digital pentru învățământul primar/gimnazial).

Conform documentului, mai sunt solicitate următoarele competențe: competențe de comunicare și relaționare; competențe de coordonare a relațiilor de grup; competențe digitale; competențe de comunicare în limbi străine, notează edupedu.ro.

 

×
Subiecte în articol: standardizare note invatamant STANDEV
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close