Antena 3 Actualitate Educație A contestat nota la Bacalaureat. Când a primit răspunsul a încremenit. Luase o notă mai mare, dar...

A contestat nota la Bacalaureat. Când a primit răspunsul a încremenit. Luase o notă mai mare, dar...

20 Iul 2016   •   11:56
A contestat nota la Bacalaureat. Când a primit răspunsul a încremenit. Luase o notă mai mare, dar...

Preşedintele  Consiliului Naţional al Elevilor din România, Horia Oniţa, a fost unul dintre elevii care au contestat notele obţinute la Bacalaureat. Elev al Colegiului Naţional “Emanuil Gojdu” din Oradea, Horia a fost nemulţumit de nota la Limba Română. Înainte de contestaţie el a fost notat cu 9.25, iar după contestaţie cu 9.60. Cum între nota iniţială şi nota obţinută după contestaţie nu sunt mai mult de 0.50 de sutimi, elevul a rămas cu nota cea mai mică, scrie voceatransilvaniei.ro.

Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor din România vrea anularea articolului din Metodologia de Bacalaureat potrivit căruia o notă nu poate fi modificată în urma contestaţiei decât dacă între prima notă şi a doua există o diferenţă de cel puţin 0,5 puncte. Dacă nu va fi anulat articolul, acesta este hotărât să dea în judecată Ministerul. Totodată, nici ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, nu înţelege pragul de 0,5.

×
Subiecte în articol: BAC 2016

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close